Toekennen van exclusief gebruiksrecht.

2 antwoorden [Laatste bericht]
Janneman
Offline
Beste,

Een mede-eigenaar wil op de gemeenschappelijke delen een laadpaal plaatsen, en een omlijnde plek als zijn parkeerplaats bestempelen. Voor die toezegging zou er beplanting moeten verdwijnen. Vraagjes:
Houdt die toestemming een permanent karakter in, gezien de privatieve laadpaal?
Kan de VME een vergoedig eisen?
Met welke meerderheid kan dit tot stand komen?

Groetjes   
Baton
Offline
laadpaal
Een mede-eigenaar wil op de gemeenschappelijke delen een laadpaal plaatsen,

De AV zal daarover moeten beslissen

en een omlijnde plek als zijn parkeerplaats bestempelen.Voor die toezegging zou er beplanting moeten verdwijnen.

idem AV beslissing , MAAR dit is een bestemmingswijziging en men geeft een exclusief gebruiksrecht (erfdienstbaarheid), dit houdt in, stemming 4/5 en aanpassing van de statuten.
Vraag is dan : kan men zomaar een stuk tuin (?) in gebruik nemen als parkeerplaats ? Het antwoord is neen , vergunningsplicht.

Bijkomend de privatieve laadpaal geplaatst op de grond , is géén eigenaar van die grond , dus geeft men best een "recht van opstal" maw. laadpaal in privé eigendom zonder eigenaar te zijn van die grond. Ook voorzien dat deze verantwoordelijk is voor het onderhoud en het beheer. (inclusief de eventuele schade).

In deze moet steeds de statuten aangepast worden en gelet op de juridische kant van de zaak kan u best VOOR de AV stemming contact opnemen met de notaris of deskundige welke u de nodige uitleg kan geven , zodat u voldoende geinformeerd en met kennis van zaken mee een beslissing kan nemen.


 
Janneman
Offline
reactie Baton

Baton, bedankt, ik laat het de belanghebbende weten.