verslag algemene vergadering

3 antwoorden [Laatste bericht]
Ed
Offline

Kunnen mede-eigenaars zich op een AV laten bijstaan en het verloop van de AV laten notuleren door een deurwaarder of een ander rechtspersoon?


 

Quimmo
Offline
Of zelf opnemen?

U kunt zich laten vervangen (mits volmacht) of laten bijstaan door een deskundige. De deurwaarder zal zich in principe aan het begin van de vergadering bekendmaken.

Een goedkopere oplossing, eventueel, is van zelf een geluidsopname van de AV te maken, zie ook http://www.quimmo.be/nl/blog/geluidsopname-algemene-vergadering-foto-not...

Lees ook onze 15 min inleiding tot mede-eigendom
____________________________________________
De gratis website voor elke mede-eigendom

naicwill
Offline
wel of niet vermeld in de statuten?

Appartementsrecht Door Roland Timmermans

Zakenrecht,deel IIIA. Mede-eigendom Door Hugo Vandenberghe

http://www.quimmo.be/nl/forum/syndicus-algemene-vergaderingen-raad-van-m...

deskundige Peter Leyseele op ander forum:
"Elke mede-eigenaar mag zich tijdens een vergadering laten bijstaan door een deskundige, een advocaat,... Hier bestaat voldoende rechtspraak over."

 

naicwill
Offline
Wie laat u toe op de algemene vergadering?

Wie laat u toe op de algemene vergadering?

...
Wie hakt de knoop door? Het is uiteindelijk aan de voorzitter van de algemene vergadering om de knoop door te hakken. Die kan gerust weigeren om een ‘buitenstaander’ toe te laten en/of kan weigeren om die het woord te geven op de vergadering. De algemene vergadering blijft uiteindelijk immers nog altijd een privéaangelegenheid waarop niet zomaar iedereen aanwezig kan zijn.

Tip. De voorzitter kan ook beslissen om de vraag aan de vergadering voor te leggen en de aanwezigen te laten stemmen of een bepaalde persoon al dan niet aanwezig kan zijn. Als het resultaat van de stemming negatief is, moet die persoon de vergadering verlaten.

... Wil u het volledige artikel lezen? Zoek dan op de bovenstaande tekst in Google.


http://ondernemingsdatabank.indicator.be/mede_eigendom___algemene_vergad...