Verslag algemene vergadering door syndicus (secretaris)

4 antwoorden [Laatste bericht]
DEGO
Offline
De secretaris van de algemene vergadering maakt de notulen op en laat deze ondertekenen door de voorzitter en de nog aanwezige eigenaars.
Nadien bezorgt de syndicus een kopie van het verslag van de algemene vergadering aan alle mede-eigenaars.

Moet hij ook een kopie meesturen van de aanwezigheidslijst of in het verslag melding maken van de aanwezige eigenaars en de volmachtgevers?
Of volstaat het dat hij de originele aanwezigheidslijst bij het origeel verslag voegt en dit bewaart op zijn kantoor? De geïnteresseerde eigenaars kunnen vragen om inzage of zelfs een kopie opvragen?

Alvast bedankt voor uw advies.

Met vriendelijke groeten,

DEGO

Astrid CLABOTS oud
Offline
notulen - aanwezigheidslijst


Geachte

In principe moeten enkel notulen binnen de 30 dagen worden overgemaakt.

Vriendelijke groeten
Astrid CLABOTS
VILLA JURIS ADVOCATEN

___________________________________________________
- Antwoord van een Quimmo.be partner
Astrid CLABOTS is advocate (www.clabotsadvocaten.be) met specialisatie in mede-eigendom

Lieve en Marc
Offline
Verzenden notulen
Vraag: en wat als de Syndicus dat niet doet?
Er staan hier ook weer geen automatische sancties tegenover zodat .....
​Bij ons worden de notulen zelfs op het einde niet voorgelezen, stemresultaten zijn er ook niet, want de stemformulieren worden meegenomen naar het bureau van de Syndicus en daar verwerkt.
Wij krijgen alleen een verslag waarin we dan de stemresultaten kunnen lezen.
Bij vergelkijking met de ondertussen opgevraagde notulen blijkt dan ook dat er vaak verschillen zijn tussen de notulen en het bijhorende verslag.
Lieve en Marc
SCORPIOEN
Offline
Verslag algemene vergadering door syndicus (secretaris)" In principe moeten enkel notulen binnen de 30 dagen worden overgemaakt."...

​Maar de notulen moeten op het eind van de vergadering getekend worden door....

​Volgens rechtleer en vakliteratuur moet de voorzitter die zelfs "lezen " en niet " diagonaal overlopen " ( " eigen tekst" )

​Quid als  verslag van de vergadering én de notulen getekend worden....maar het verslag is niet juist.. ".niet erg, het zijn maar de notulen die tellen !!!! " zegt de secretaris=syndicus.

​a propos : syndicus is  een firma, moet dan niet de naam van de persoon zijn,in casu syndicus( met BIV erkenning) die.secretaris is of zijn medewerker

​ook terloops : het " verslag " geeft nooit melding van tussenkomsten uit de AV, ook niet als het over stembeurten gaat...zelfs niet als een belangrijke stembeurt wordt afgelast dan zij tussenkomst van een M-E, integendeel...de prefab tekst van de syndicus wordt wel opgenomen...en niet de reden waarom de stembeurt moest worden afgevoerd! 


mvg

nescio1
Offline
B.W. Art. 577-6 § 10
De syndicus stelt de notulen van de beslissingen op die worden genomen door de algemene vergadering………”
 
en bijgevolg niet van de niet-beslissingen.
 
 
Dat:
 
”Volgens rechtleer en vakliteratuur moet de voorzitter die zelfs "lezen " en niet " diagonaal overlopen " ( " eigen tekst" )”
 
de voorzitter luidop of prevelend (zoals notarissen doen) de notulen zou moeten voorlezen vinden wij, althans in de wettekst, niet terug.