Vertrek lid RvME

2 antwoorden [Laatste bericht]
Michel VdS
Offline

Hallo,
Een eigenaar in ons gebouw heeft zijn eigendom verkocht en is dus geen mede-eigenaar meer. De persoon in kwestie was ook lid van de raad van mede-eigendom. Hoe moeten wij feit dat hij geen lid meer is acteren (BAV ?), moet dit lid vervangen worden ?
Dank
Mvg
MVdS

nescio1
Offline
aantal leden werkzaam?
U zal het gedwongen ontslag gewoon moeten noteren en mededelen aan syndicus en ME’s.
 
De aanduiding (of niet) van een nieuw lid zal er van afhangen wat in de basisakte (of in een intern reglement) bepaald is als een verplichte samenstelling.
 
Bijkomende vraag is of de goede werking van de RvME al dan niet in het gedrang komt.
Coöptatie van een lid is in elk geval uitgesloten.
Quimmo
Offline
Reglement

Tenzij het reglement heel strikte voorwaarde oplegt qua samenstelling lijkt het me best gewoon te wachten op de volgende algemene vergadering. Laat best al in de uitnodiging zetten dat u een vervanger zoekt.

De RvME moet uiteindelijk enkel maar het werk van de syndicus controleren, zelf hebben ze geen beslissingsbevoegdheid. Ik kan me enkel een geval voorstellen waar de RvME van de algemene vergadering een mandaat heeft gekregen om een belangrijk project zelf uit te werken, waar de resterende leden vinden dat de verantwoordelijkheid best op zoveel mogelijk schouders rust. Maar dat is vergezocht om daar nu een BAV voor te gaan samenroepen.

Lees ook onze 15 min inleiding tot mede-eigendom
____________________________________________
De gratis website voor elke mede-eigendom