vervanging ziek RME-lid

3 antwoorden [Laatste bericht]
lynda
Offline
Beste , kan een ziek lid van de RME zich laten vervangen op de vergaderingen door een ander persoon die niet verkozen werd en kan die persoon in zijn plaats beslissingen nemen? hartelijk dank voor uw antwoord

Linda

nescio1
Offline
onder voorbehoud
Een deskundige zal ons waarschijnlijk bevestigen dat dergelijke functies "intuitu personae" zijn, d.w.z. NIET overdraagbaar.

Vergelijk het met ons parlement. Een ziek parlementslid mag ook niet bepalen dat u hem voor veertien mag gaan vervangen in het parlement.
Quimmo
Offline
Ik zie dit niet zo strikt

Zelf vind ik niet dat dit te strikt genomen moet worden, al mag men mij op de vingers tikken als men het er niet mee eens is.

De wet zegt enkel dat de RvME uit mede-eigenaars moet bestaan. In geval van een vervanging zou ik, wat dat betreft, binnen de lijntjes kleuren. Maar eerst en vooral zou ik eens in uw reglement van mede-eigendom kijken of er iets staat over de samenstelling van de RvME. Dat kan een eerste indicatie zijn.

Verder heeft u het over "beslissingen nemen". De RvME mag niets beslissen, de taak van de RvME is de controle op het werk van de syndicus, het is de AV die beslist. Er kan enkel voor heel specifieke zaken een delegatie van een jaar gedaan worden naar de RvME, bijvoorbeeld het uitwerken van één bepaald dossier. Gezien er dan in de regel toch geen beslissingen genomen worden, zie ik ook niet direct het gevaar van tijdelijk met een vervanger te werken. Er zijn niet direct sancties aan verbonden en ik vraag me af op welke basis een andere mede-eigenaar naar de rechtbank zou kunnen stappen om bepaalde beslissingen van de AV te laten vernietigen.

Lees ook onze 15 min inleiding tot mede-eigendom
____________________________________________
De gratis website voor elke mede-eigendom

lynda
Offline
dank u wel voor het
dank u wel voor het verhelderende antword

Linda