volmacht terugsturen naar syndicus

1 antwoord [Laatste bericht]
lynda
Offline
Graag enkele vragen over de AV
bij de uitnodiging voor de AV staat het volgende vermeld :
"mocht u echter niet aanwezig kunnen zijn, verzoeken wij u om uw volmacht, volledig en eigenhandig ingevuld, mee te geven met een andere eigenaar of op te sturen naar de syndicus."
is dat nog toegestaan dat men deze terugstuurt naar de syndicus ? en zo neen wat kan men daar aan doen ?
op de algemene vergadering telt onze syndicus steeds zelf de stemmen, ook als het gaat om de verlenging van zijn contract, onze vraag om stemmentellersaan te stellen wordt steeds geweigerd.
Kunnen  we dit eisen ?
hartelijk dank bij voorbaat
Lynda

Linda

Quimmo
Offline
U heeft de mogelijkheid om de

U heeft de mogelijkheid om de volmacht aan een andere mede-eigenaar te bezorgen. Indien u er voor kiest deze naar de syndicus te sturen is dat een keuze, maar het is natuurlijk wel de bedoeling dat hij deze aan de door u aangeduide (=schriftelijk op de volmacht vemelde) mede-eigenaar bezorgt. Zelf mag hij geen volmachten aanvaarden. Bij de meeste syndici zal dit geen probleem zijn, maar ik zou er toch voor kiezen deze rechtstreeks naar de mede-eigenaar te sturen.

Volgens mij kunt u altijd een stemmenteller kiezen, het is de voorzitter die de AV leidt, niet de syndicus! U kunt natuurlijk ook meetellen en weet ook dat het verplicht is de tegenstemmers en onthouders met naam in de notulen te vermelden. Dit laat ook een controle achteraf toe.

 

Lees ook onze 15 min inleiding tot mede-eigendom
____________________________________________
De gratis website voor elke mede-eigendom