wie maakt notulen aanstellingsvergadering?

1 antwoord [Laatste bericht]
duif
Offline
Beste

Ik ben zopas aangesteld als nieuwe vrijwillige syndicus. Dit was naast het ontslag van de oude syndicus het enige agendapunt van die AV.
Wie maakt de notulen/het verslag van deze vergadering. De oude of nieuwe syndicus?
De syndicus is bij ons ook altijd voorzitter.

Klopt het dat notulen enkel gemaakt worden als er gestemd wordt en een verslag van elke vergadering gemaakt moet worden?

Met dank voor uw antwoord


Quimmo
Offline
De nieuwe, lijkt me

Mijns inziens zal de nieuwe syndicus de notulen opstellen, de oude is immers ontslagen voor het einde van de vergadering. Let wel op, de syndicus mag in principe geen voorzitter van de vergadering zijn. Enkel indien er geen andere optie zou bestaan (geen andere kandidaten bij de mede-eigenaars) dan zou de syndicus dit noodgedwongen op zich kunnen nemen, maar dan zou ik ook expliciet in de notulen schrijven dat de mede-eigenaars de vergadering niet wilden voorzitten. Er moet echter zeker wel gezocht worden naar een mede-eigenaar voorzitter.

Ik denk inderdaad niet dat er notulen nodig zijn als er geen stemming is. Dan is het wat mij betreft ook geen echte algemene vergadering geweest, maar een informele babbel. Op een vergadering zou u toch tenminste moeten stemmen over kwijting van de syndicus, na voorstelling van het verslag van de commissaris van de rekeningen. Indien dit niet gebeurd is op een statutaire AV, dan zijn er andere dingen foutgelopen.

Lees ook onze 15 min inleiding tot mede-eigendom
____________________________________________
De gratis website voor elke mede-eigendom