Wie uitnodigen op AV na schenking van kavel

1 antwoord [Laatste bericht]
EDVS
Offline
Hallo,

Een bewoner/eigenaar heeft zijn appartement via een notaris geschonken aan zijn 2 kinderen. Die kinderen hebben nu elk de helft van de blote eigendom, het vruchtgebruik blijft bij de bewoner.
Mijn vraag : wie moet ik nu, als syndicus, uitnodigen voor de AV? Alle 3 de betrokkenen, enkel die met blote eigendom,.....

wie heeft raad?

alvast dank
SIEBE
Offline
vruchtgebruik
De syndicus stuurt de uitnodiging aan de opgegeven lasthebber van het appartement. De blote eigenaars-vruchtgebruiker moeten iemand aanstellen als lasthebber van het appartement = deze vertegenwoordigt de kavel op de AV.

De syndicus moet geen splitsing maken van de algemene kosten. Hij stuurt de afrekening naar de blote eigenaars en de vruchtgebruiker. Syndicus moet niet op de hoogte zijn van de onderlinge afspraken tussen blote eigenaars en vruchtgebruiker in verband met splitsing kosten/hetrstelling en welke herstellingen en renovaties.
Deze partijen zorgen voor de integrale betaling van de afrekeningen.

Indien beide partijen willen dat de syndicus een afrekening/splitsing moet maken dat zal hij dat doen op de doorgespeelde gegevens/afspraken en zal deze splitsing te betalen zijn als privatieve kost.