Zo zinvol mogelijke Inhoud Website Mede Eigenaars

1 antwoord [Laatste bericht]
Anoniem

Beste,

Transparantie & beheer :

Sommige eigenaar vinden dat de liftkeuring verslagen op de door de mede eigenaars betaalde web site dienen gepubliceerd, de syndicus wil echter niet, kan dit via AV stemming afgedwongen worden aub ?

Alhoewel tgv een parlementaire vraag de informatieverstrekking niet verplicht via een web site moet gebeuren en dit dus via de AV de goedkeuring van de mede eigenaars vergt, rekent onze syndicus zonder dat dit een agendapunt uitmaakt toch 650 Euro per gebouw voor informatieverstrekking die bovendien naar inhoud niet volledig is zo ontbreekt ook :
– Het Syndicus contract
– De situatie van het reservefonds
– De facturen voortvloeiend uit de dagdagelijkse werking staan slechts 10 van de 12 maand ter beschikking. Graag uw advies aub ?

Ik schets even de situatie:

De VME bestaat uit 56 appartementsblokken & 36 garages (68 eigenaars) met elk een individuele kelder. De 56 appartementen zijn verdeelt als volgt : 14 relatief kleine (1 slaapkamer 140 quotiteiten), 8 heel grote (3 slaapkamers 260 quotiteiten) en ongeveer 18 gemiddelde (2 slaapkamers 180 quotiteiten) de garages zijn ongeveer 20 quotiteiten. Graag uw visie. Bedankt.
 

Van Wynsberghe Jan
Offline
De syndicusovereenkomst is
De syndicusovereenkomst is zichtbaar op het daartoe opgerichte eigenaarsnet. De verslagen van de periodieke controles door een erkend keuringsorganisme niet. Deze worden bijgehouden op kantoor. De vraag om deze publiek te maken werd nog nooit gesteld. Deze verslagen worden minitieus bijgehouden en worden in geval van opmerkingen onmiddellijk overgemaakt aan de firma belast met het onderhoud. Gelt op de ernst van de opmerkingen in sommige gevallen zelfs aangetekend. 

De situatie van het reservefonds wordt toegelicht op de jaarlijkse vergadering en de facturen zijn twee maanden voor de jaarlijkse algemene vergadering ter inzage voor alle eigenaars en twaalf op twaalf maanden voor de leden van de raad van mede-eigendom en de commissaris.