Aanhoudend vochtpobleem

5 antwoorden [Laatste bericht]
John Doe
Offline
Geachte forumleden,


Ik heb het probleem al eens ter sprake gebracht, maar totaal géén evolitie in positieve zin, laat staan dat er werkelijk wat ondernomen werd door de syndicus.

Heb nu al 3 doktersattesten van 3 verschillende artsen inzake mijn longproblemen aan de syndicus, maar deze blijft besluitloos.

De eigenaar van het aanpalende gebouw heeft weet van de schade aan de aanpalende muur/dak gebouw van zijn gebouw en dat dit de mogelijke oorzaak zou kunnen zijn, maar blijft zich scharen achter wetten en zijn verzekering.

De schade is zeer zichtbaar daar het vernoemde pand hoger is dan het onze.

Deze eigenaar is kinesist, en wat mij verwonderd is dan ook de dwarse houding die deze man aanneemt, wetende dat ik me gezondheidsproblemen kamp.

Ik ben genoodzaakt een raadsman aan te stellen vanwege de dwarse houding van deze eigenaar, de besluitloosheid van de syndicus een lekopsporing te regelen.

Vraag mij zelfs af waarom in godsnaam ik alle instanties lig aan te schrijven omdat betrokken partijen niets doen of tegenwerken.

Makelaar van de brandverzekering zegt dat het dossier afgesloten is en het vocht probleem opgelost is.

Doch ik heb de man uitgenodigd om op een regendag de vochtwaarden eens te komen meten in dezelfde muur die droog verklaard werd, de metingen die ik die zijn HIGH.

Wat zijn mijn mogelijkheden verder?..... radeloos

Adviezen zijn welkom.

Thanx :)

 
nescio1
Offline
verwijderd

 

VERWIJDERD

 

 

nescio1
Offline
agendapunt?

 
Herlees uw basisakte en RIO.
 
Werd deze zaak reeds besproken in de AV ? Onder welke vorm ?
 
B.W. Art. 577-6 § 4 
 
(Voorzorgsmaatregel: aangetekend versturen).
 
Om een VME ”in beweging” te krijgen is het vereist dat er aan de (B)AV een agendapunt wordt voorgelegd dat de desiderata van de vragende mede-eigenaar(s) en/of de RvME weergeeft.
Stel uw agendapunt(en) op, beknopt maar toch volledig, zakelijk, met in het achterhoofd de bedenking dat de uiteindelijke bestemmeling ervan de rechter is (kan zijn).
 
Eis dat uw formulering van het agendapunt letterlijk wordt overgenomen.
Vraag in het agendapunt uitdrukkelijk de stemming erover indien dit de bedoeling is.


 
Niet goedgekeurd (correcte notulering van de stemmen !) :
 
Dan :
B.W. Art. 577-9 § 2 (vier maanden !)
B.W. Art. 577-9 § 4
 
 
 
Maak een kostenbatenanalyse op, mocht u verdere juridische stappen overwegen.
 
 
vrijwsyndicus
Offline
raadsman aangesteld, verantwoorde beslissing

Hij wordt nu, tegenover u, de verantwoordelijke voor de verdere afwikkeling.

Ook:
http://www.quimmo.be/nl/forum/syndicus-algemene-vergaderingen-raad-van-mede-eigendom/afzwakking-functie-rvme   # 9

 
John Doe
Offline
Hoi Nescio1, 
Hoi Nescio1,  Vrijwsyndicus,


Er werd mij weinig keuze meer gelaten.

Syndicus belooft telkens weer, maar doet niets...

Buurman blijft lekonderzoeken eisen... Dat mijn buur kinesist is, iemand die met gezondheid bezig is, wetende dat ik kamp met COPD Gold II, een onredelijke houding blijft aannemen is voor mij onbegrijpelijk.

Covid 19 crisis houd een AV tegen of blijft een reden om een AV uit te stellen...

Heeft ooit een lekonderzoek plaatsgevonden, voorgevel gedeeltelijk opgevoegd en ik vermoed dat de expert is komen kijken op een droge dag, verklaarde de muur droog.

Later bij aanvang herstellingswerken, viel mijn radiator van de muur (doorgerotte muurbeugel), stelde ik vast dat de schade groter is dan begroot. (plaaster is los over de gehele breedte onder mijn slaapkamerraam en zelfs het plaaster op de gemeenschappelijke hal is los), nooit de link gelegd.

De muur die droog werd verklaard, daar krijg ik vochtmetingen (bij regen) die boven de meetbare waarden van het apparaat gaan, en dit geeft gewoon HIGH aan.

De makelaar van Baloise zegt dat de muur droog werd verklaard en het dossier afgesloten is.

Mijn buurman doet alsof hij van goede wil is, maar zijn handen gebonden door regels... heeft foto's van de (storm)schade aan zijn gebouw (aangrenzend) aan mijn vochtige muur, maar onderneemt niets ter reparatie.

De mede-eigenaars in mijn gebouw geloven meer in verwaarlozing dan iets te repareren.

Zo is er een scheur in de septische tank (al jaren), loopt de kelder bij hevige regenval onder water, (zit ik met rioolvliegjes binnen op het GVL), en vinden zij het gemakkelijker van de tank jaarlijks leeg te laten maken ipv. deze scheur te laten herstellen, maakt men mij graag het verwijt dat ik met de vraag om herstellingen het gebouw op kosten jaag.

Vermeld ik ook even dat hun terrassen al jaren onderhevig zijn aan betonrot en de brokstukken naar beneden komen, hierop meerdere jaren door mij op aangesproken doet men niets qua herstelling, maar is het gemakkelijker van een front te vormen tegen mijn persoon waar de leugen, vandalisme en agressie niet geschuwd worden.

De mond open doen kan ernstige gevolgen hebben in dit gebouw... vandaar ik van de VME weinig tot géén medewerking verwacht, op vorige eigenaarsvergadering werd ik zelfs aangevallen op een regenwatertank die op mijn eigendom staat, wat mijn inziens een waterbesparing is... (1 watermeter voor het gehele gebouw).

Zelf heb ik reeds nieuwe ramen laten plaatsen (draai/kip), verluchting en een luchtontvochtiger gekocht om dit probleem op te lossen of tegen te gaan. (dit word evenwel niet in acht genomen door de mede-eigenaars).

Het probleem bij mijn buur is mij pas dit jaar opgevallen, toen ik met een kameraad op straat een praatje maakte over dit probleem en omhoog keek.

Zoals Vrijwsyndicus zegt, laat ik het in handen van de raadsman.

Bedankt voor de reacties :)
 
John Doe
Offline
Ik kreeg gisteren antwoord
Ik kreeg gisteren antwoord van de verzekeringsmaatschappij die het dossier behandeld heeft en afsloten.

Dat ik dien te wachten met herstellingswerken tot de muur droog is lijkt mij normaal, als ik de herstellingswerken aanvatte en ontdekte dat de schade groter is dan begroot, spreek ik opnieuw de verzekeringsmaatschappij aan en syndicus aan.

Dan mocht ik ontdekken dat de muur helemaal nog niet opgedroogd is (meetapparaat aangekocht), meetbare waarden worden overschreden en ik krijg alleen HIGH op het scherm.

Vermoed dat de expert van de verzekering op een voor hen gunstige dag is komen kijken/meten, met deze recent gepasseerde hittegolf was de muur hier ook droog.

Dat ik recent (een geoede maand of twee maanden geleden) schade aan de gevel/dak bij de buurman kon opmerken, die een lekonderzoek blijft eisen.

Vreemd vind ik dat de verzekeringsmaatschappij verwijst naar het rapport dat vermeldde dat er géén vochtige muren aangetroffen konden worden op de verdiepingen boven mij.

Ik heb juist het rapport even nagekeken, men is gaan kijken op één verdiep boven mij, het "eerste verdiep".

Het probleem is niet weggenomen en bestaat tot op heden nog steeds.

Water zoekt de gemakkelijkste weg, dit gaat zich (onderhevig aan de zwaartekracht) niet ophopen ter hoogte van de eerste verdieping, neen dit zet zijn weg verder naar de gelijkvloerse verdieping waar het zich verder een weg zoekt.

In mijn geval via de aangrenzende muur met de buurman, vervolgens via de voorgevel onder mijn slaapkamerraam richting gemeenschappelijke inkomhal waar ook schade is.

Mijn radiator dondert van de muur omdat de muurbeugel rot was.

Maar zoals ik al zei, ik hoop dat de aanstelling van een raadsman soelaas brengt, alléén spijtig dat het op deze manier dient te gaan....