Aanpassing/ modernisering liften.

1 antwoord [Laatste bericht]
Lieve en Marc
Offline

Onze lift is van 1978 en dient dus gemoderniseerd uiterlijk op 31 december 2016.
Wij noteerden volgende te volgen procedure: voorafgaandelijk dient een risico- analyse uitgevoerd, waarmee dan prijsaanvragen kunnen uitgeschreven worden. Na uitvoering dient hetzelfde controleorganisme een controle uit te voeren.
Hierna krijgt men een attest.
Wij zijn in het bezit van een risicoanalyse van 2006 waar inderdaad diverse aan te brengen verbeteringen in vermeld staan die, volgens de toenmalige wet, tegen 2013 en 2018 dienden uitgevoerd.
Ondertussen is dus alles verschoven naar 2016.
Vraag: is de risicoanalyse van 2006 nog geldig? Met andere woorden zou het kunnen dat er ondertussen nog bijkomende technische eisen worden gesteld? Of is het alleen maar een kwestie van verschuiving van data?
Wij willen daar zekerheid over hebben want stel je voor dat we slechts gedeeltelijk voldaan hebben aan de technisch eisen en dat tijdens de nacontrole zou blijken dat we toch niet in orde zijn en we alles opnieuw dienen te herbeginnen en/ of bijkomende werken en controles dienen te laten uitvoeren.

Lieve en Marc
Quimmo
Offline
Best navragen bij EDTC

Bij mijn weten zijn er geen bijkomende eisen gesteld, enkel een aantal versoepelingen en/of fazeringen van de aanpassingen. U vind hier wat meer info terug (ook in de links in de voettekst): http://www.quimmo.be/nl/blog/uitstel-aanpassing-liften-kleine-update

Voor alle zekerheid zou ik eens bevestiging vragen aan uw EDTC (keuringsorganisme).

Lees ook onze 15 min inleiding tot mede-eigendom
____________________________________________
De gratis website voor elke mede-eigendom