Dakisolatie appartementsgebouw

6 antwoorden [Laatste bericht]
Lydia
Offline
Beste

Ik ben sedert 4 jaar eigenaar van een appartement op de bovenste verdieping van een appartementsgebouw dat gebouwd is in 1971. Het is een blokje van 6 appartementen.

Het EPC was bij aankoop 260 dus ik dacht dat dit wel OK was maar nu blijkt het hier in de zomer bloedheet te zijn. Temperaturen tussen 26 en 31 graden zijn standaard tussen mei en eind september. In de winter moet ik tot 23 graden stoken omdat ik de kilte gewoon door het dak voel. Maar vooral in de zomer is het een ware hel. De warmte krijg je ook niet buiten! Pas eind september is het terug aangenaam wonen!

Ik heb dan aan de andere eigenaars info over het dak gevraagd en de roofing blijkt van 1992 te zijn! Vervangen willen ze niet! Een plat dak moet er volgens hun 50 jaar tegen kunnen.

Ik heb het dak dan zelf door 2 verschillende dakwerkers laten nakijken en die hebben me gezegd dat het dak tot op de draad versleten is. Het staat vol blazen en de afdichtingen zijn versleten. Het dak moet ook verhoogd worden (metsen) om de benodigde isolatie te leggen.

Ondertussen hebben we ook een professionele syndicus die ook offertes heeft opgevraagd maar de eigenaars zeggen dat ze geen geld hebben en er zijn geen lekken dus er gebeurt niks. De eigenaar van het appartement naast mij heeft ondertussen verkocht want zijn huurder is vertrokken omdat dat gezin de hitte en de kou ook beu waren. De nieuwe eigenaars wonen er nog niet. 

Verleden jaar zijn er hier 2 elektrische apparaten gesneuveld door de hitte en nu zit ik ook weer met een temperatuur van 27 graden! De koelkast en diepvriezer draaien bijna constant en het is nog maar enkele dagen echt heet geweest. Ventilatoren geraken ook overhit bij langdurig draaien in een temperatuur van 27 graden of meer dus dat helpt ook niet.

Wat kan ik doen? Echt wachten tot 2020 of zijn er andere mogelijkheden?

Alvast bedankt. 
naicwill
Offline
Wat is de Vlaamse dakisolatienorm?
naicwill
Offline
Indien uiteindelijk op de
Indien uiteindelijk op de algemene vergadering niet  de voldoende meerderheid van 75% kan behaald worden omdat bv. te weinig mede-eigenaars hun appartement verhuren en memen zelf niet gebaat te zijn met de isolatie, kan u als belanghebbende mede-eigenaar de Vrederechter vatten binnen de voorwaarden van art. 577-9§2 B.W. om die beslissing aan te vechten en een vervangende machtiging te vragen om hetzij op kosten van de gemeenschap dringende en noodzakelijke werken te laten uitvoeren dan wel zelf op eigen kosten werken aan de mede-eigendom uit te voeren aan de gemeenschappelijke delen.  Let wel: u beschikt om de beslissing van de Algemene vergadering aan te vechten slechts over een vervaltermijn van 4 maand na de beslissing zelf.  Laat u dan ook tijdig en passend bijstaan.
lees volledig verhaal

https://speyk.be/nieuwe-dakisolatienorm-uw-appartement-straks-onverhuurb...
 
Lydia
Offline
Dakisolatie
Bedankt voor de uitgebreide info!
Lydia
Offline
Dakisolatie
Bedankt voor de uitgebreide info.
nescio1
Offline
andere invalshoek
Lydia
Offline
Bedankt voor de info.
Bedankt voor de info. Hopelijk maken ze er snel werk van want het is hier weer niet te harden qua temperatuur. Ok, het is zomer en dan is het warm maar in heel mijn appartement is het nu 29 graden en in 1 slaapkamer 30 graden en mijn rolluiken zijn de ganse dag naar beneden. Je wordt hier letterlijk ziek van de hitte!