definitieve oplevering elektriciteitswerken

2 antwoorden [Laatste bericht]
krisko
Offline
De bouwpromotor van ons appartementsgebouw (101 app.)beweert dat het keuringsverslag van Vinçotte voldoende is als definitieve oplevering van de elektriciteitsinstallatie. Ik ga niet akkoord en vind dat het de ontwerper/studiebureau van de elkektrische installaties is die alsnog een definitieve oplevering dient te doen. Vinçotte houdt zich alleen bezig met de comformiteit van de installaties en niet de installatie op zich (materialenkeuze, plaatsing van het elektrisch materiaal...). Zelf heb ik reeds enkele fouten/defecten gevonden in de installaties.
nescio1
Offline
nieuw fenomeen?

Opmerkingen reeds geformuleerd bij de voorlopige oplevering?
 
Wie is, in uw geval, verantwoordelijk voor de opleveringen?
 
Is dergelijke deeloplevering, ons onbekend als werkmethode, voorzien in de contracten?
 
Gespecialiseerde website:
https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/woonwijzer/kopen/koopregelgeving/vraag/33399/hoe-zit-het-met-voorlopige-en-definitieve-oplevering-van-appartementen/
e.a.

 
krisko
Offline
Ik weet niet of er tijdens de
Ik weet niet of er tijdens de voorlopige oplevering opmerkingen weerhouden werden, ik denk dat er zels indien het antwoord negatief is, er toch een definitieve oplevering moet volgen, aangezien er na minstens een jaar welk opmerkingen kunnen bij komen, of mogen die niet meer aangemerkt worden?

Hoe de opleveringen dienen te gebeuren hangt wellicht ook af van het lastenboek. Als de elektrische installatie deel uitmaakt van een algemene aanneming veronderstel ik dat dit ook moet gebeuren zoals de rest van de aanneming (ruwbouw, dak, isolatie, ventilatie enz). Bij een aparte aannneming zou dit ook moeten vermeld worden in het lastenboek van de elektrische installaties. Ik ga zeker nog kijken naar de bovenstaande website, hier gaat het momenteel uitsluitend over de gemene delen van het gebouw.