elektriciteitsverbruik van lift berekenen

1 antwoord [Laatste bericht]
freggel
Offline

In een appartementscomplex van 10 appartementen is er 1 hydraulische personenlift.
In de basisakte staat beschreven dat de 3 gelijkvloerse appartementen niet moeten tussenkomen in het elektriciteitsverbruik van de lift, omdat zij er geen gebruik van maken. Er is maar 1 meter geplaatst voor de gemeenschappelijke delen, dus verbruik lift wordt er ook mede opgenomen.
Bij de afrekening van de gemeenschappelijke kosten wordt er tot op heden geen rekening gehouden met het opsplitsen van het elektriciteitsverbruik, omdat er geen aparte meter voor de lift is.

Mijn vragen:
1) Heeft iemand ervaring om een systeem voor te stellen waarbij een schatting kan gemaakt worden van dit elektriciteitsverbruik van de lift of kan men een  verdeelsleutel vinden, die rekening houdt met het uitsplitsen van dit verbruik van de lift?
2) Weet iemand of er rond de verdeelkast van de lift nog een meter kan toegevoegd worden, die het liftverbruik dan apart meet? Dit zou natuurlijk het probleem juist oplossen. Op welke kostprijs voor het leveren en plaatsen van dit toestel zou men dan moeten rekenen?
Van Wynsberghe Jan
Offline
teller
Een elektrieker kan perfect een tussenteller plaatsen die niet zo duur hoeft te zijn. De lift zit normaal op een afzonderlijk circuit.