Erelonen syndicus ten laste van de huurder of van de eigenaar?

2 antwoorden [Laatste bericht]
Vondel
Offline
Voor het beheer van een klein gebouw met slechts vier appartementen werd tot nu beroep gedaan op een mede-eigenaar die tevreden was met een klein jaarlijks bedrag van €300. Wegens omstandigheden werd beroep gedaan op een erkende syndicus die voor zulke kleine gebouwen een standdardtarief hanteert van €250 per maand of €3.000/jaar, dus 10 x meer. De huurders verzetten zich tegen die hoge bijkomende kosten waarbij hun maandelijkse bijdrage aan de algemene onkosten meer dan verdubbelt.
Vraag: wat is de regel of wat is de gewoonte: zijn de honoraria van de syndicus uitgaven ten laste van de huurder of van de eigenaar? 
Vondel
nescio1
Offline
vragen staat vrij maar krijgen is de kunst
Quimmo
Offline
Vaak gedeeld

Het werk wat de syndicus doet komt deels ten goede van de verhuurder (algemeen beheer), deels van de huurder (tussenkomst bij problemen).

Het hangt er allemaal vanaf wat er afgesproken is in uw huurcontract. Indien u een vast bedrag voor de syndicuskosten voor de huurder opgenomen heeft, dan kan u dit nu niet eenzijdig gaan aanpassen. Indien u de kosten 50/50 verdeeld zou hebben, dan blijft het nieuwe bedrag ook 50/50 verdeeld.

Lees ook onze 15 min inleiding tot mede-eigendom
____________________________________________
De gratis website voor elke mede-eigendom