Garantie garagepoort

2 antwoorden [Laatste bericht]
Hansvdl
Offline
Wij hebben een sectionele garagepoort voor onze ondergrondse parkeergarage van 21 plaatsen. Die poort gaat regelmatig kapot, wat hoge kosten met zich meebrengt. Nu lees ik op de website van de firma die ze geleverd en geplaatst heeft destijds in opdracht van de bouwheer dat ze een garantie van 10 jaar geeft op sectionele poorten. Geldt die garantie dan ook automatisch voor onze poort en kunnen wij die opeisen? Ik schat dat de poort nu ongeveer 6 jaar oud is. 
nescio1
Offline
garantievoorwaarden vme ≠ particulier

U bent GEEN particulier, bijgevolg worden de eventuele garantievoorwaarden vastgelegd bij de verkoop en liefst vermeld op de factuur.
 
http://economie.fgov.be/nl/consument/Garantie/ - .WhiD7LZx-3A
 
http://elfri.be/de-koopwet
 
Daarin :
……
Deze wet is enkel toepasselijk voor de verkoop van een handelaar aan een particulier.  ……….”
 
De bewijslast van de uitgebreidere garantie ligt dus bij de VME.
Consulteer het postinterventiedossier (PID).
Contacteer bouwheer en leverancier.
 
 
 
Quimmo
Offline
Hoe was het 6 jaar geleden?

Voor zover ik weet wordt er voor consumentenartikelen standaard een garantie van 2 jaar opgelegd door de wet. Dit geldt inderdaad niet automatisch voor "professionele" kopers.

Hier lijkt het me echter niet de een wettelijke garantie te gaan maar om een extra garantie, spontaan aangeboden door de verkoper. Indien deze daar geen uitzonderingen maakt voor bepaalde soorten kopers lijkt het me op iedereen van toepassing - maar wel goed de kleine lettertjes lezen. Een garagepoort die elke dag 42x opent en sluit verslijt meer dan deze in een gezinswoning die 2x gebruikt wordt.

U heeft het wel nu  op de website gelezen, terwijl de poort 6 jaar oud is. Indien u geen bewijzen heeft dat het toen ook al vermeld stond op website, offerte, algemene voorwaarden, ... dan wordt het een moeilijk verhaal.

Lees ook onze 15 min inleiding tot mede-eigendom
____________________________________________
De gratis website voor elke mede-eigendom