Gasleidingen

3 antwoorden [Laatste bericht]
Nania
Offline
In een appartementsblok met 4 appartementen moeten de gasleidingen vernieuwd worden. Elk appartement heeft zijn eigen buis dus, duidelijk zichtbaar. In de basisakte wordt melding gemaakt dat er geen gemeenschappelijke verwarmingsinstallatie is wel 'private' verwarming op gas. Toch wil men dat dit van de gemeenschappelijke rekening wordt betaald zodat het gelijkvloers met meeste oppervlakte maar minste buizen het grootste deel betaalt. Kan dit?
QuimmoInteractiefInfo (niet gecontroleerd)
Ik denk van niet je moet je
Ik denk van niet je moet je basisakte respecteren, met 4/5 quorum kan via de AV bijgestuurd worden, indien voor u belangrijk tegenstemmen op dit punt.
Nania
Offline
U denkt
Dit is de letterlijke tekst van de basisakte : ~~Er wordt niet voorzien in een instelling voor centrale verwarming.  Wel is er een individuele centrale verwarming per appartement

De meeste mensen "denken" dat ik gelijk heb, maar dit geeft natuurlijk geen zekerheid. Dan moet ik al een advokaat nemen om zekerheid te hebben? Het lijkt me logisch dat als elk zijn eigen buis heeft dat er dan niets gemeenschappelijk is. 
Als ik het goed begrijp, met 4/5 quorum, dus 80% gaan ze zonder mij nooit een meerderheid hebben om iets aan te passen want 3 van de 4 appartementen geeft maar 75% en ik heb het grootste grondoppervlak, dus mijn quotiteit is ook groter.
Quimmo
Offline
Statuten?

Kijk in eerste instantie eens in de statuten van uw gebouw of er melding is van de leidingen, er is een kans dat het daar duidelijk beschreven staat.

Verder is het gewoonlijk zo dat de leidingen tot aan de private meter gemeenschappelijk zijn en dus volgens aandelen verrekend worden, en de leidingen vanaf de private meter privatief en dus individueel betaald worden. Het kan er dus van af hangen of uw gasmeter in uw appartement of ergens in een centraal lokaal staat.

Lees ook onze 15 min inleiding tot mede-eigendom
____________________________________________
De gratis website voor elke mede-eigendom