Gemeenschappelijke C.V.

1 antwoord [Laatste bericht]
louisleonard
Offline

Beste,

Ons gebouw bestaat uit 4 appartementen met één gezamenlijke C.V.-ketel op gas, en digitale warmtemeters op iedere radiator. (ISTA)

Op een vroegere A.V. werd eenparig beslist om de C.V.-brander uit te schakelen tussen
01/06 en 30/09.  Enige tijd geleden is het gelijkvloersappartement verhuurd (dus nieuwe bewoner).  Deze bewoner eist, via een mail van 31/08/2020, dat de Centrale Verwarming nu in werking wordt gesteld, vermits in dit  appartement de temperatuur geen 20° bedraagt, (vooral 's avonds en een deel van de nacht)  Deze bewoner leeft inderdaad een stuk in de nacht, en slaapt tot tegen de middag.  In het huurcontract wordt geen melding gemaakt over dit onderwerp.

Indien de CV in werking wordt gesteld zullen ook de andere appartementen een deel van het gasverbruik meebetalen, gezien de brander in werking treedt wanneer de watertemperatuur niet  het ingestelde peil bereikt, dus ook in de loop van de dag, wanneer in het hele gebouw geen enkele radiator aan staat.

Is de VME verplicht om de C.V. in te schakelen ?  Vanaf welke temperatuur moet de verwarming in werking zijn ? Kan de huurder van het gelijkvloers eisen dat er ook 's avonds laat en een deel van de nacht verwarming moet zijn ?  Zijn er bepaalde regels om dit probleem op te lossen ?

Dank bij voorbaat.

Louisleonard.
 

Callens R

nescio1
Offline
aan de verkeerde deur geklopt

 
De gesprekspartner van de huurder is niet de VME maar wel de verhuurder.
 
Voor deze wordt nu van belang of hij:
 
B.W. Art. 577-10 § 4 1 ° (wetgeving versie 2018)
 
nauwkeurig nageleefd heeft.
 
 
Wij durven stellen dat de huurder, voor het aangaan van het contract, zijn bijzondere wensen had moeten kenbaar maken aan de verhuurder en nagaan, door consulteren van het “register van de beslissingen” of deze wel realiseerbaar waren.”