geurhinder

4 antwoorden [Laatste bericht]
MVH
Offline
In onze VME heeft 1 appartement een geurhinder. De geur is niet te herkennen wat de geur eigenlijk is. Er is al drie keer door onze syndicus een specialist aangesteld die alle leidingen heeft gecontroleerd, heeft doorgespoelt en heeft tevens ook een rooktest gedaan, waarbij nergens een lek is vastgesteld.
Nu is door de eigenaar aangegeven dat de syndicus dit verder moet oplossen, en de verdere nodige kosten ten laste van de VME vallen.
Wat zijn nodige stappen, en welk recht heeft de VME, of welke kosten dan deze eigenaar allemaal op de VME vorderen.
Wie staat in voor de oplossing/opvolging/verantwoordelijkheid.

 
Baton
Offline
geurhinder

Drie specialisten reeds aangesteld......

Eigenaar moet geurhinder als "bewijs" hard kunnen maken....
Andere mede-eigenaars zijn uiteraard "begaan" met deze klacht... 
SIEBE
Offline
geurhinder
Aan TS : wie heeft klacht ingediend voor geurhinder ? De eigenaar zelf of de VME. Wie heeft er last van ?
Indien de VME de syndicus opdracht heeft gegeven om de geur te laten ontdekken, moet hij deze klachten ook opvolgen. En bij vaststelling dat de oorzaak een gemeenschappelijk probleem is, zijn alle kosten voor de VME, en ook het herstellen.
Indien het euvel in het privatieve gedeelte van die eigenaar plaats vindt, dan zijn de kosten privatief ( desnoods de verzekering ).

Syndicus is niet gemandateerd om privatieve problemen op te lossen of experten aan te stellen ( zeker niet zonder toestemming eigenaar ).
Kan enkel op voerzoek en opdracht van de betrokken eigenaar ( en dan zijn de syndicuskosten voor zijn rekening indien privatief ).
MVH
Offline
De geur is door de huurder
De geur is door de huurder van de bepaalde eigenaar doorgegeven.
De geur zit ergens in de slaapkamer.
Er is nu gevraagd om alles uit de slaapkamer te doen, en enkele dagen eens grondig te poetsen.
En dan verder te zoeken.
De geur geeft nergens last in de gemeenschappelijke delen.
SIEBE
Offline
#3
Alle meubelen in de slaapkamer eens van tegen de muren trekken.
Indien bv. een kast vlak tegen de muur staat, kan dit schimmel geven wegens gebrek aan luchtdoorstroming. Steeds een kleine ruimte laten tussen meubelen en muur, en zeker indien in de slaapkamer ( vochtig van aard is of niet geïsoleerde buitenmuur ) niet verwarmd wordt of verlucht. Ook eens testen of de buitenmuur van de slaapkamer niet vochtig en koud aandoet ( ook soms condensatie ) en niet dubbele beglazing ?

Indien een terras aan de buitenkant, deze nakijken of er geen waterindringing is door de muur onderaan door slechte afdichting of onoordeelkundige plaatsing.