Herstellen omgekeerd plat dak na lekken

Geen reacties
Rene0203
Offline
Wij wonen in een app.blok met als bovenste verdiep ( 4° verdiep)dakappartementen.
Een eigenaar van de 3° verdieping had last van lekken van het bovenliggend dakappartement, zijn muur en het parket was nat.
Wat bleek, de eigenaar van het dakappartement had een bloemenbak met erin een stevige struik, de bloemenbak stond rechtstreeks op de roofing, de bloembak had van onder alleen een worteldoek, gevolg, de wortels waren door de roofing gegroeid en hadden de lekken bij de onderbuur veroorzaakt. Wij hadden de bloembak verwijderd en
de roofing zover als ging hersteld.
De eigenaar heeft nu het terras volledig opgebroken ( bankirai planken en isolatie)
Wij hadden hem gevraagt een volledige nieuwe laag roofing te plaatsen, want hij was verantwoordelijk voor het veroorzaken van het lek. ( normaal is dit ten laste van de gemeenschap, indien er geen aanwijzbare reden voor het lek)
Hij beweerd nu dat de rest van de roofing OK is en dat geen extra laag roofing komt.
Maar het lek is niet opgelost, ik ben bij de onderburen met een meter de vochtigheid gaan meten, we zitten nog steeds tussen de 10 en 15 %.
Hij is nu begonnen met het terugleggen van de bankirai planken, zelfs zonder isolatie eronder. Ik heb hem ingelicht over de Vlaamse isolatienorm voor daken.
Hij zet gewoon door, dus zonder grondige herstelling van de roofing en zonder isolatie tuusen de roofing en zijn planken.
Wat kunnen we hier nog doen???
We hebben een omgekeerd dak, op de beton ligt de verschillende lagen roofing, daarop ligt overal  2x3 cm Xps platen, daarop ligt een laag kiezel, daarop silexdallen.
Maar deze eigenaar heeft destijds geopteerd voor bankiraiplanken ipv kiezel en silexdallen.

Vriendelijke groeten,
René