kosten aan de riolering

1 antwoord [Laatste bericht]
Marianne J.
Offline

Goede middag

Ik heb een vraagje ivm vernieuwing van de riolering . Er was in ons appartementsblok geurhinder. We hebben een 2 tal jaren geleden een firma laten komen die enkele buizen terug aan elkaar hebben gemaakt en zij hebben een "rooktest" gedaan. Er waren geen lekken meer. Omdat de reukhinder nog niet voorbij was, is vorig jaar één van de eigenaars in de kruipkelder geweest en die heeft geconstateerd dat er gaten in onze rioolbuis zitten . Dat is dus nog een stenen  buis. Nu hebben wij als syndicus al verschillende malen aan de eigenaars gezegd dat we deze werken dringend moeten laten uitvoeren, het is ook al 2 x in onze vergadering gemeld, al enkele malen in onze mails terloops vernoemd.
Dat is natuurlijk een grote kost . Op onze reserverekening staat niet genoeg. Er wordt maar 10.00 eur/maand/appartement op gestort. We hebben al eens voorgesteld om dit bedrag te verhogen want met 10.00 eu x 3 app = 30.00 eur/maand kom je niet ver! In ons vergadering heeft iedereen laten blijken dat het hun financieel niet uitkomt.
We hebben nu duidelijk een mail gestuurd dat we de werken ten laatste volgende jaar willen laten doen en dat iedereen het geld bij elkaar zou moeten hebben. Dan kunnen we de werken laten doen.
Wat gebeurd er , als er in het slechtste geval, de buizen zouden barsten. Dan moeten we als goede syndicus  de werken direct kunnen laten uitvoeren. Maar als er de financiële middelen niet zijn..... sta je met de rug tegen de muur want tenslotte kan je deze werken dan niet meer uitstellen.
Kan in dat geval de syndicus verantwoordelijk gesteld worden? Wat kunnen we nog meer doen?

Alvast bedankt
 

MJ