kosten voor eigenaar of voor VME

3 antwoorden [Laatste bericht]
VME.RL755
Offline
Probleem : schade aan gemeenschappelijk muurtje waar een dakterras werd geplaatst.
In basisakte staat duidelijk dat de eigenaars van de dakappartementen een daktuin mogen aanleggen.   Er staat ook duidelijk dat de dakbedekking onder de daktuin van de gemeenschap is, alsook de zijmuurtjes.  Er staat nergens in de basisakte of de eigenaar van het dakappartement  verplicht is een deel van zijn terras te verwijderen om herstellingen uit te voeren aan de gemeenschappelijke delen.  Er staat ook niet voor wie de kosten van het verwijderen van het privaatterras zijn.
Mijn vraag : kunnen we als VME de eigenaar verplichten om toegnag te verlenen tot de gemeenschappelijke delen ?  Voor wie zijn de kosten voor het afbeken van een deel van zijn privaatterras.
VME.RL755
naicwill
Offline
http://quimmo.be/nl/forum/tec
naicwill
Offline
http://forum.livios.be/nl/pos
naicwill
Offline
Wie betaalt de herstelling van het dakterras?

...

En wat bij de herstelling van de ruwbouw van het dak? Moet het onderliggende dak hersteld worden, dan kan het voor die werkzaam­heden nodig zijn dat de tegels verwijderd en teruggeplaatst worden. Ook hier moet volgens dezelfde rechter de mede-eigenaar die het dakterras gebruikt voor betalen. Alle mede-eigenaars betalen wel mee voor de herstelling van het dak, zelfs bv. de herstelling van de waterdichting tenzij de beschadiging ontstond door het gebruik van het dakterras. In dat geval betaalt immers alleen de gebruiker van dat dakterras...

... Wil u het volledige artikel lezen? Zoek dan op de bovenstaande tekst in Google.

Ook als het dakterras in de basisakte omschreven is als ‘gemeenschappelijk’, moeten de mede-eigenaars die er gebruik van maken betalen voor het uitvoeren van bepaalde herstellingen.
http://ondernemingsdatabank.indicator.be/mede_eigendom/wie_betaalt_de_he...