Kuisen door mede-eigenaar

3 antwoorden [Laatste bericht]
Wakke
Offline

Ik ben voorzitter RME. Via, via heb ik vernomen dat sinds een paar weken het schoonmaakbedrijf met directe ingang besloten heeft om de gemeenschappelijke delen niet meer te komen kuisen. Tot op heden is de RME door de syndicus hiervan nog niet van op de hoogte gesteld. We hebben vernomen dat de syndicus nu een akkoord heeft gemaakt met een mede-eigenaar om de gemeenschappelijke delen te kuisen. Ik stel me hierover heel wat vragen. Is de syndicus hiertoe bemachtigd? Moet de AV hierover niet beslissen? Moet er geen verzekering afgesloten worden tegen arbeidsongevallen? Moet er nog aan andere voorwaarden voldaan worden? 
Kunnen jullie me hierover informeren aub? Alvast bedankt

 

 

 

SIEBE
Online
KUISEN
1. Reden opzeg kuisfirma ?
2. De syndicus moet de goede werking van de VME ( onderhoud, reinheid ... ) lopende houden. Handeling van de goede huisvader. Een afspraak met een mede-eigenaar kan : maar indien betaald = aangifte RSZ en fiscus. Anders zwartwerk. Zeker een arbeidsongevallen verzekering afsluiten : zowel betaald als onbetaald kuisen.
3. Wachten tot de volgende AV : kan maanden duren = vuile gemeenschappelijke delen.
4. Jullie kunnen het onderhoud gemeenschappelijke delen wel op de agenda van de volgende AV zetten. En stemmen over het kuisen uitgeven of een mede-eigenaar volgens de wettelijke voorschriften.
5. Het opzeggen van het contract na enkele weken ( niet kuisen ) zal toch wel aan de oren van de RVM gekomen zijn ? Dus hier ligt ook een gedeelte van jullie mandaat : opvolging syndicus. Vragen de eigenaars zich dan niet af waarom er niet gekuisd wordt, en de RVM die het ook niet opmerkt en de syndicus hierover contacteert ?
Wakke
Offline
Kuisen door mede eigenaar

Bedankt voor de snelle antwoorden.
1. wegens een paar inbraken heeft de syndicus besloten dat de sleutels ingeleverd moesten worden. Daarom heeft (blijbaar) de kuisfima besloten om niet meer te komen kuisen.
5. Tot op heden heeft er aan de RME nog geen enkele mede-eigenaar wat laten weten. 
De RME zal de syndicus asap contacteren om meer info te bekomen

 

 

SIEBE
Online
kuisen
1. Dat de sleutels ingeleverd moeten worden, kan ik inkomen. Maar dan kan de syndicus toch deze beschikbaar stellen bij een eigenaar/bewoner. Deze persoon op de hoogte stellen van de uren en dagen voor het kuisen.

5. Dat is nalatigheid en ongeïnteresseerdheid van de mede eigenaars. Ziekte van deze tijden.

Zeker syndicus contacteren en samen de beste oplossing kiezen tot de volgend AV.
Hem zeker op de hoogte stellen van de verplichtingen bij het aanstellen van een mede eigenaar voor het kuisen van de gemeenschappelijke delen.
Dikwijls worden hier omtrent weinig zorgen of aandacht aan besteedt; maar in geval van ongeval, of sociale inspectie = grote problemen VME.