Led lampen

2 antwoorden [Laatste bericht]
ave
Offline
In de gemene delen, voornamelijk in de gangen van onze appartementsgebouwen, worden momenteel nog de gewone gloeilampen gebruikt. Deze gloeilampen verslijten zeer snel, door het voortdurend in- en uitschakelen van de verlichting.
Gloeilampen mogen niet meer geproduceerd worden, en zullen binnenkort dus ook niet meer te koop zijn. Daarom kijken wij nu uit om led-lampen te steken in de gemene delen.
Deze zijn veel duurder, maar gaan normaliter heel lang mee.
Wel is nu de vraag of iemand ervaring heeft met led-lampen voor gebruik van frequent aan- en uitschakelen van verlichting? Gaan deze led-lampen ook zo vlug stuk als de gloelampen? (dan valt dit wel heel duur uit).
mvg
Kwongwahcenter
Offline
Led / spaarlampen
Dag Ave,

Ik zou je kunnen aanraden om ze te vervangen door spaarlampen, die zijn toch iets goedkoper dan LED.  Wij hebben spaarlampen van 7w elk gephangen op elk verdiep en 3 in de inkom gelijkvloers, totaal 9 lampen. = 63w
Met gloeilampen zou dit zijn 360w. Toch al een verschil he. Deze spaarlampen blijven wel dag en nacht aan want dit heeft als voordeel dat bewoners steeds en te alle tijde zouden kunnen zien wat er gebeurt voor hun deur of portaal en voelen zich veiliger.
Het verbruikt niet echt meer als ze aanblijven en heeft ook nog als voordeel dat ze langer meegaan als ze niet steeds aan en uit gaan.
Bekijk maar voor uw situatie of ons systeem haalbaar is in jullie gebouw.

Mvg
Quimmo
Offline
Zou geen probleem mogen zijn

Over de opportuniteit van het ene of het andere type wil ik mij niet uitspreken, maar wat de LED lampen betreft zie ik niet direct een reden waarom deze last zouden hebben van het in- en uitschakelen. Ze hebben immers geen gloeidraad en worden niet warm. Een LED op zich kan je duizenden keren per seconde in- en uitschakelen. Er is misschien wel kwaliteitsverschil in de elektronische schakeling om de LED aan te sturen, maar ik vermoed niet dat de elektronica stuk zou gaan door schakelen.

Zelf heb ik nog wel geen LED lampen gevonden waar ik tevreden over was van opbrengst en kleur, maar ik heb natuurlijk ook niet alle types geprobeerd.

Lees ook onze 15 min inleiding tot mede-eigendom
____________________________________________
De gratis website voor elke mede-eigendom