Loont prijsvergelijking tussen diverse liftenbouwers om te voldoen aan KB Modernisering Lift ?

4 antwoorden [Laatste bericht]
Informatiezoeker
Offline

Beste mede-eigenaar,  ik ontving van onze vaste onderhoudsfirma voor de lift (heeft de initiële liftenbouwer een aantal jaren geleden overgenomen), hun offerte om de lift (bouwjaar 1997) aan te passen aan de voorwaarden van het KB.  Het komt neer op +/- 1.500 EUR per appartement.  VRAAG: Wat is jouw ervaring ?  Loont het de moeite om diverse liftenbouwers te vragen een offerte te bezorgen (moeten zich wel telkens verplaatsen om een kijkje te komen nemen en daar hangt vermoedelijk ook een kostprijskaartje aan) of liggen die prijzen zo dicht bij elkaar dat het de moeite niet loont ?  Dank bij voorbaat, Informatiezoeker.

Informatiezoeker
Willy AB
Offline
Wij hebben een offerte
Wij hebben een offerte gevraagd aan 3 firma's en alleen onze onderhoudsfirma heeft een voorstel gemaakt. De beide anderen waren niet geïnteresseerd, ze krijgen zoveel aanvragen dat ze kunnen kiezen welke werken ze willen uitvoeren. Hun orderboek geraakt zonder problemen gevuld gezien er duizenden liften moeten aangepast worden tegen de deadline van 1/1/2016. Over de prijs is het moeilijk een uitspraak te doen, het hangt volledig af van wat er moet gebeuren. Wij hebben 6 liften in 6 gebouwen en de prijs schommelt tussen 4000 en 14000 per lift. 
WMA
Quimmo
Offline
Zeker wel

Bij ons zat er wel wat verschil op de offertes van verschillende aanbieders, voor een relatief bescheiden aanpassing.

Aan een prijs van 1500€ per appartement (lijkt wel veel voor een lift van 1997) loont het zeker de moeite om meerdere offertes op te vragen.

Lees ook onze 15 min inleiding tot mede-eigendom
____________________________________________
De gratis website voor elke mede-eigendom

Lieve en Marc
Offline
Prijsvraag liften
Wij overwegen een risicoanalyse te laten maken door een erkend kontroleorganisme in functie van het betreffende KB.
Zo heb je een objectieve controle op wat er dient te gebeuren en niet dient te gebeuren (....).
Met dit rapport kun je de prijsaanvragen doen en ben je gerust dat al het noodzakelijke gedaan wordt en er geen bijkomende zaken worden aangeboden/ uitgevoerd die niet wzettelijk verplicht zijn.
Na uitvoering van de werken dient er toch terug een controle uitgevoerd door een erkend controleorganisme, bij voorkeur hetzelfde, en zo zit je dan altijd goed.
Lieve en Marc
Quimmo
Offline
Niet zomaar optioneel

@Lieve en Marc: de zaken die je aanhaalt zijn niet zomaar optioneel. De herkeuring moet bijvoorbeeld gebeuren door hetzelfde organisme als de risico analyse.

Hier een kort overzicht van de regels: http://www.quimmo.be/nl/koninklijk-besluit-modernisering-liften-2013

Lees ook onze 15 min inleiding tot mede-eigendom
____________________________________________
De gratis website voor elke mede-eigendom