Noodcommunicatiemodule liften werkt niet

2 antwoorden [Laatste bericht]
Libeer
Offline
sinds meer dan een jaar zijn er problemen met de noodcommunicatie van de liften in ons gebouw.
de belgacomlijnen hebben een tijd lang uitgelegen en een nieuwe lijn werd door Proximus geïnstalleerd. Daarnaast blijven er problemen met de communicatiemodules van de liften zelf.
het probleem wordt door de liftkeurder Konhef reeds twee keer vermeld op het keuringsrapporten van 2017, maar bij de conclusies staat er iedere keer dat de liften verder mogen gebruikt worden.
een aantal bewoners is hier niet gerust in omdat bij een liftdefect er geen enkele zekerheid is dat de noodknop zal werken in de huidige omstandigheden. Daarenboven is in de liftkokers geen GSM ontvangst mogelijk zodat zelf proberen te bellen ook geen oplossing is.
de liftfirma Schindler maakt hier ook geen groot probleem van. De techniekers vertellen ons dat bij het vastzitten in de lift er eventueel maar op de deur moet gebonkt totdat iemand dit hoort! Gaat Konhef hier in de fout door de liften in deze omstandigheden vrij te geven?
hebben wij er belang bij om te veranderen van liftkeurder?
 
jclibeer
nescio1
Offline
installeer een SIM-box

Overleg, via uw syndicus, met de onderhoudsfirma en constructeur lift.
 
http://www.quimmo.be/nl/forum/techniek-diensten-kosten/verplichte-telefoon-in-lift-abonnement
 
#15, 19, 21
 
Ook :
 
http://www.quimmo.be/nl/blog/vme-eigenaars-ongeval-lift-appartement
 
 
Eigen ervaring :
 
http://www.spreekwoord.nl
 
Bij verandering van liftkeurder krijgt u een eerste bezoek van een (ervaren, daartoe aangestelde) technicien die : ”op alle slakken” zout legt.
 
 
Te begrijpen vanuit de keurder (en zijn verantwoordelijkheid) maar vervelend voor de VME wegens de daaruit voortvloeiende, onvermijdelijke kosten.
 
Quimmo
Offline
Waarom?

Uiteindelijk heeft uw liftkeurder toch opgemerkt dat er een probleem is. Het feit dat de liften niet per se buiten dienst gesteld moeten worden houdt u als VME toch niet tegen om toch de noodzakelijke verbeteringen te laten doen.

Lees ook onze 15 min inleiding tot mede-eigendom
____________________________________________
De gratis website voor elke mede-eigendom