Offertes

2 antwoorden [Laatste bericht]
rooftop
Offline
Omwille van een lek wordt er in ons gebouw voorgesteld om het 2 daken heraan te leggen en te isoleren. Ik heb daarover enkele vragen.
1/ Is het verplicht om drie offertes van verschillende firma's voor te leggen? We hebben nu drie offertes ontvangen, 1 volledige offerte en de twee andere zijn van de zelfde firma, per dak eentje.

2/ Een gedeelte van het dak is mijn terras. Uitgevoerd als een betonnen plaat op de roofing met daarop plankjes. De ene dakwerker zegt dat hij de betonnen plaat zal opbreken, het dak isoleren en bekleden maar dan is er geen heraanleg van mijn terras voorzien in offerte.
Hij beweert dat het bouwtechnisch niet goed is en de beton dus weg moet. De andere dakwerker beweert dat het bouwtechnisch wel in orde is en hij de isoloatie gewoon over de beton zal plaatsen en bekleden. In beide gevallen zal de hoogte van het terras boven de dorpel van mijn terrasdeur uitkomen maar voor een nieuwe deur is geen budget voozien in de offerte. 
Het lijkt mij logisch dat als mijn terras door de gemeenschap afgebroken wordt, het terug opbouwd wordt na de werken, op kosten van de gemeenschap. Het lijkt mij ook logisch dat ik daarin zeggenschap heb over de uitvoering. Is daar regelgeving over?

En technisch, Heeft er iemand ervaring met dit soort constructies? Is er isolatiemateriaal dat dunner is met dezelfde isolatiewaarde?alvast bedankt voor jullie hulp

 
BijlageGrootte
IMG_3169.JPG2.56 MB
naicwill
Offline
"Het lijkt mij logisch dat
"Het lijkt mij logisch dat als mijn terras door de gemeenschap afgebroken wordt, het terug opbouwd wordt na de werken, op kosten van de gemeenschap. Het lijkt mij ook logisch dat ik daarin zeggenschap heb over de uitvoering. Is daar regelgeving over?"


En wat bij de herstelling van de ruwbouw van het dak? Moet het onderliggende dak hersteld worden, dan kan het voor die werkzaam­heden nodig zijn dat de tegels verwijderd en teruggeplaatst worden. Ook hier moet volgens dezelfde rechter de mede-eigenaar die het dakterras gebruikt voor betalen. Alle mede-eigenaars betalen wel mee voor de herstelling van het dak, zelfs bv. de herstelling van de waterdichting tenzij de beschadiging ontstond door het gebruik van het dakterras. In dat geval betaalt immers alleen de gebruiker van dat dakterras...

lees volledig verhaal op Indicator

https://www.google.be/search?q=Wie+betaalt+de+herstelling+van+het+dakter...
 
naicwill
Offline
Offertes

Kosten

Voor opdrachten ten belope van bedragen waarvoor mededinging verplicht is, behalve de dringende bewarende maatregelen, zal de syndicus meerdere kostenramingen of offertes moeten voorleggen. De algemene vergadering kan met een drie vierde meerderheid beslissen vanaf welk bedrag dit nodig is.

Praktisch: best legt u hier de lat niet te laag. Als u bepaald heeft dat er vanaf 1.000 € meerdere offertes nodig zijn, zal een syndicus het extra werk waarschijnlijk ook doorrekenen in zijn offerte aan de VME. U riskeert ook dat uiteindelijk toch maar één aannemer antwoordt, waarmee u uzelf vast zet.
http://www.quimmo.be/nl/blog/wet-op-mede-eigendom-communicatie-en-transp...