onkostenverdeling

1 antwoord [Laatste bericht]
Guy Gaublomme
Offline
Een Residentie bestaat uit 18 appartementen, gelegen in een hoofdgebouw (16) en een nevenbouw (2), samen als één geheel beschouwd.
De hoofdbouw heeft 3 ingangen, de eerste met een inkomhal met bellen en brievenbussen, een traphal en een lift naar 7 appartementen. De tweede met eveneens een inkomhal met bellen en brievenbussen, een traphal en lift naar 8 appartementen.
Aansluitend aan de hoofdbouw nog een appartement met de derde, eigen ingang, gelijkvloers, bel, brievenbus en huisnummer.Dit appartement heeft geen toegang tot de lift of gemeenschappelijke gangen.
De nevenbouw ligt afzonderlijk en heeft geen lift. Zij maken ook geen gebruik van de poetsdienst van de hoofdbouw en zijn dus vrijgesteld van de algemene onkosten van lift en poetskosten.
Vraag: het afzonderlijk appartement (3e ingang) heeft een eigen poetsvrouw. Kan-mag-moet dit appartement ook vrijgesteld worden van de onkosten voor lift en poetskosten?
De basisakte is hierover onduidelijk.
Astrid CLABOTS oud
Offline
Het reglement van mede -
Het reglement van mede - eigendom moet de berekeningswijze en de verdeling van de lasten bevatten.
Over een wijziging van de veredeling van de lasten van de mede - eigendom, dient te worden gestemd en is een bijzondere gekwalificeerde meerderheid van 4/5 vereist.

Astrid CLABOTS
ARGUS ADVOCATEN
HASSELT - LOMMEL

___________________________________________________
- Antwoord van een Quimmo.be partner
Astrid CLABOTS is advocate (www.clabotsadvocaten.be) met specialisatie in mede-eigendom