ook nieuwe sleutel gemeensch. voordeur voor verhuurder?

4 antwoorden [Laatste bericht]
duif
Offline

afgelopen week kreeg ons appartementsgebouw ongwenst bezoek, waarbij het slot werd kapot gestampt. - het ging niet om inbraak, maar om een amokmaker -. Onze gemeenschappelijke voordeur heeft nu een nieuw slot nodig wat ook leidt tot nieuwe sleutels. Ik ga elke kavel dus een nieuwe sleutel bezorgen.

In een van de kavels wonen huurders. Uiteraard bezorg ik hen een nieuwe sleutel. Moet ik de verhuurder/mede-eigenaar ook een nieuwe sleutel bezorgen?

RaadVragen (niet gecontroleerd)
U "moet" niet enkelĀ  als de
U "moet" niet enkel  als de betrokkene de kost wil dragen
laspiaggia
Offline
niet noodzakelijkerwijs
Een nieuw slot leidt niet noodzakelijkerwijs tot een nieuwe sleutel.
Het is zo dat u in de meeste gevallen identiek hetzelfde slot kunt bestellen bij uw slotenmaker.
Zelf heb ik ook identieke reservesloten liggen, voor het geval ze kapot gaan of versleten raken...
Quimmo
Offline
Anderzijds is het soms niet

Anderzijds is het soms niet slecht eens van sleutel te wisselen. Na tien(tallen) jaren zijn er meestal zoveel kopies van (ex)huurders in omloop dat het bijna geen zin meer heeft nog een slot te zetten.

Vaak ook kopies van kopies van kopies, die de cylinder kunnen beschadigen. Daarom kan het goed zijn om eens met een schone lei te beginnen.

M.i. heeft de VME niets te maken met de huurder en dient u enkel aan de verhuurder een nieuwe sleutel te bezorgen. Het is dan aan hem/haar om dit verder te regelen met de huurder.

Lees ook onze 15 min inleiding tot mede-eigendom
____________________________________________
De gratis website voor elke mede-eigendom

duif
Offline
VME kan huurders toch niet letterlijk buitensluiten...
Beste Quimmo

Ik beaam je redenering dat een VME vooral een relatie heeft met de verhuurder/eigenaar, eerder dan met de huurder. Ik mailde de eigenaar/verhuurder met de vraag of ik de sleutel aan zijn huurders mag geven , kwestie dat ze nog binnen of buiten kunnen. Bijkomend vroeg ik nog wat hij anders wil dat ik met zijn sleutel doe

Ik krijg geen reactie. Straks kunnen de huurder niet meer binnen of buiten. Op zich heeft de VME een goede relatie met de huurders en we willen dit ook graag zo houden.

Als ik de verhuurder/eigenaar een aangetekende zending moet sturen om hem aan te manen zijn standpunt kenbaar te maken, kost dat heden al 5,90 euro. Voor die prijs kan de VME al een sleutel laten bijmaken voor de huurders. bij een sleutelservice. De originele sleutel zal ik dan wel bewaren voor als ik de eigenaar/verhuurder tref op de AV.

Kan iemand mijn voorstel bevestigen? alvast bedankt