PIDPA en Residentie

2 antwoorden [Laatste bericht]
thunder
Offline
Wij wonen sinds 2004 in een residentie,bestaande uit 8 blokken van 8 woningen, 1 blok
van 6 woningen. (appartementen, duplexen en dakappartementen) Onze blok ligt aan de staatkant, de andere blokken liggen achteruit met een plein tussenin.
Vanaf het begin betalen wij ieder kwartaal ons water rechtstreeks aan PIDPA. Onze blok,ieder appartement aparte meter in kelder.(bijvoorbeeld 79 euro per kwartaal via overschrijving).
De andere blokken betalen hun waterverbruik via syndicus.(25 euro per maand).Grote waterbuis die toekomt in ondergrondse garage(100garages).Verder meters voor elk appartement.
Sinds april 2011,in overleg met de gemeenschap van eigenaars zijn wij verplicht om maandelijks 25 euro te betalen voor waterverbruik aan de syndicus,wat neerkomt per kwartaal op 75 euro. Belofte is dat bij de verrekening op het einde ons die 25 euro word terugbetaald.....(x12).
Dat betekent dat wij ons water 2 keer betalen.
Daar wij ons water rechtstreeks aan PIDPA betalen, zijn wij met 3 eigenaars die dat NIET betalen.Om het kwartaal dus 79 euro in ons geval aan PIDPA met overschrijving, en nog eens 75 euro per kwartaal aan syndicus,wat neerkomt op 154 euro per kwartaal.
Wie kan ons hierbij de juiste uitleg geven? Wie zou dat wel betalen?
Roel De Cleermaecker
Offline
Hoe staat het in de
Hoe staat het in de basisakte?
Wat is overeengekomen op de algemene vergadering?

_____________________________________________
- Antwoord van een Quimmo.be partner
Roel DE CLEERMAECKER is advocaat, met specialisatie in mede-eigendom
 

Quimmo
Offline
Betalen en terugbetaald krijgen?

Indien ik het goed begrijp zou u dus de 25€ moeten betalen, maar krijgt u deze bij elke afrekening terugbetaald. Klopt dit? Wat is de bedoeling hiervan?

Lees ook onze 15 min inleiding tot mede-eigendom
____________________________________________
De gratis website voor elke mede-eigendom