prive watermeters

3 antwoorden [Laatste bericht]
Rockenlol
Offline
Ben syndicus (mede eigenaar) van blok met 4 appartementen 2+2 met een gemeenschappelijke watermeter nu hebben de eigenaars van de bovenste verdieping enkele jaren geleden toen er noch geen syndicus was  in hun prive gedeelte op hun eindleiding zelf watermeters geplaatst , de eigenaars van de 1ste verdiep kunnen geen meters plaatsen 
Nu gebeurt de afrekening zo ,de eigenaars met meter betalen volgens verbruik de andere betalen het verschil van de hoofdmeter , vroeger werd betaald volgens aantal personen
Is dit wettelijk 
De eigenaars zonder meter kunnen niet nagaan of de meters in prive gedeelte goed werken 
nescio1
Offline
partieel antwoord
Quimmo
Offline
M.i. kan iemand zich niet

M.i. kan iemand zich niet zomaar onttrekken aan de algemene verdeelsleutels door zelf een niet-gehomologeerde meter te plaatsen. Zelfs niet met een "officiële" meter denk ik.

Anderzijds is het natuurlijk niet oneerlijk. Indien u deze bewoners voldoende betrouwt is het de keuze van de gemeenschap om dit al dan niet te tolereren. Maar wat als er daar dan weer andere bewoners zouden komen?

Ter zijde, ik meen dat een paar jaar geleden de regels veranderd zijn in de zin dat, indien er een renovatie van de waterleiding in het gebouw gebeurt, men verplicht zou zijn overal naar individuele meters over te schakelen.

Lees ook onze 15 min inleiding tot mede-eigendom
____________________________________________
De gratis website voor elke mede-eigendom

Baton
Offline
verdeelsleutels....
Verdeelsleutels bepaalt in de statuten van het gebouw zijn wat ze zijn en dienen door de syndicus toegepast te worden.
Bij gewijzigde omstandigheden (sic) kan men middels een AV deze verdeelsleutels wijzigen alsook dient men dan cfr. art.577-4§1 , de basisakte aan te passen , duidelijk en tegenstelbaar aan iedereen. (nieuwe eigenaars.)