renovatie leidingen water

1 antwoord [Laatste bericht]
louisleonard
Offline
Beste,
De nieuwe eigenaars op het gelijkvloersappartement voeren renovatiewerken uit, zoals in de berging, nl.  het plaatsen van een geïsoleerd vals plafond. Momenteel lopen er leidingen van het water tegen het plafond die leiden naar 1ste verd. (badkamer, WC..) en naar de appartementen op 2de en 3de verd.  Deze leidingen (in koper) zijn 65 jaar oud en vertonen sporen van sleet.  Wanneer er nu een lek zou ontstaan is de bereikbaarheid voor herstelling geen probleem. Vooraleer de nieuwe eigenaar van het gelijkvloers zijn vals plafond installeert eist hij dat deze leidingen vernieuwd worden om problemen (lekken) in de toekomst te vermijden.  Vraag : is de VME en de eigenaar van de 1ste verd. verplicht om op deze eis in te gaan ?  Kan de eigenaar van het gelijkvloers dit vals plafond plaatsen, zodanig dat de waterleidingen niet meer bereikbaar zijn ?  
Dank U.
R.Callens

Callens R

nescio1
Offline
eerst overleg
 
“…verplicht om op deze eis in te gaan ? “
 
Wij vinden dat er niets te eisen valt.
 
Wegens de verzwaring van de risico’s (verzekering te informeren?) moet dit aan de AV voorgelegd worden onder de vorm van een agendapunt, met uitvorige documentatie.
 
Wel zouden wij uitgaan gaan van een kostendeling van de werken onder de partijen.
 
Werken zouden in elk geval moeten toevertrouwd worden aan specialisten (voorafgaande plaatsbeschrijving, inschakelen architect, 3 offertes, etc, ... ?)
 
 
Werken uitvoeren zonder voorafgaand overleg?
 
Aangetekende brief:
https://www.elfri.be/artikel/foutbegrip-artikel-1382-1383-bw