renovatie leidingen water

1 antwoord [Laatste bericht]
louisleonard
Offline
Beste,

De nieuwe eigenaar van het gelijkvloers wenst een vals plafond te steken in zijn bergruimte.
Tegen het origineel plafond lopen privé -waterleidingen (aan- en afvoer) die leiden naar de badkamer en toilet met het appartement op de 1ste verd. Tevens zijn er leidingen die dienen voor de gemeenschap. Hiervoor is een meederheid akkoord om deze leidingen te renoveren.   Deze leidingen zijn ong 70 jaar oud en niet meer in goede staat.  Daarom eist de eigenaar gelijkvloers dat deze leidingen worden vernieuwd, natuurlijk op kosten van de eigenaar 1ste verd.  Dwz. dat na het plaatsen van het vals plafond deze leidingen niet meer bereikbaar zijn, tenzij het plafond word verwijderd.  De eigenaar 1ste verd. weigert dit met als argumenten  dat er in het verleden, sedert de oprichting van het gebouw, deze leidingen altijd bereikbaar waren, en dat dit zo moet blijven.
Graag jullie mening hierover. Dank U.
 

Callens R

Baton
Offline
statuten


De statuten van het gebouw bepalen wat privatief is en wat gemeenschappelijk is.....

Zijn deze leidingen privatief aangeduid ? ze liggen buiten de privatieve kavel ! 
Indien niet aangeduid als "privatief" zijn deze gemeenschappelijk , ook al voorzien ze water naar een privatief appartement.

Uiteraard kan de eigenaar van de bergplaats een vals plafond plaatsen (behalve indien voorzien is in de statuten dat deze zichtbaar moeten blijven) , indien er later een lek zou zijn en schade geeft aan het plafond , zal de blokpolis deze "gevolgschade" dekken en vergoeden. De reparatiekosten van het evt. lek is voor diegene die er eigenaar van is .
Franchise blokpolis is voor de eigenaar die de schade veroorzaakt heeft , privé of gemeenschappelijk afh. van wie de waterleidingen zijn----zie cfr. statuten.