Rookmelders

1 antwoord [Laatste bericht]
Lieve en Marc
Offline
Ons appartementsgebouw is van 1976 en dient kwa brandveiligheid te voldoen aan de voorschriften die gevoegd werden bij de bouwvergunning.
Vanaf 01/01/2013 zijn er nieuwe regels voor het verplicht installeren van rookmelders door de verhuurder voor nieuwe huurcontracten.
​Vanaf 01/01/2019 voor alle verhuurders indien gebouw dateert na 1945.
 
In ons gebouw is er en mix van eigenaars en huurders.
In de kelder hebben wij privatieve kelders die elke behoren bij één appartement, enkele technische lokalen die toegankelijk zijn voor eigenaars en huurders (bv. opnemen van de meterstanden) eveneens een ondergrondse parkeergarage diz owel door eigenars als huurders en soms externe huurders gebruikt worden.
Vraag: dienen op kelderniveau in het compartiment van de privatieve kelders dan ook rookmelders geplaatst? Evenzo in de aanpalende parkeergarage?
Lieve en Marc
naicwill
Offline
Ook in de kelder en op

Ook in de kelder en op zolder? Dat hangt ervan af of de kelder of zolder dagelijks gebruikt kan worden en gemakkelijk bereikbaar is. Kan men er enkel via een ladder of valluik naartoe, dan hoeft u er ook geen rookmelder te hangen.

Ook in de gemeenschappelijke delen? Neen! In de gemeenschappelijke delen (bv. kelder) moeten er vreemd genoeg geen rookmelders geplaatst worden. Is een kelder of zolder daarentegen volledig privaat, dan moet er wel een rookmelder zijn.

lees volledig artikel op Indikator
https://www.google.be/search?q=Hoeveel+rookmelders+moeten+er+in+uw+huurw...