Sabbat lift

6 antwoorden [Laatste bericht]
koendb
Offline
Ik heb een nieuw appartement in de joodse wijk van antwerpen. Nu blijkt dat de lift een tijdsklok heeft waardoor hij tijdens de sabbat CONTINU vanzelf alle verdiepingen afdoet zonder dat je op de knoppen moet duwen. De reden is dat hoden tijdens de sabbat geen toestellen mogen activeren dus wordt dat zo opgelost. Uiteraard verbruikt dit veel nutteloze energie want meestal is de lift leeg, zeker s nachts. Bovendien zal die veel meer slijten want een lift is voorzien om een x aantal starts en stops aan te kunnen. 
Het bijzondere is dat er in heel de blok maar 1 joodse dame woont en dan nog op de eerste verdieping. Hoe moeten we dit oplossen want ik zie op tegrn de extra kosten van electriciteit en liftherstellingen
't appartement
Offline
enkele keren per uur
Die liften gaan op zaterdag toch niet continu omhoog en omlaag?
Slechts enkele keren per uur, op vastgestelde tijdstippen.

En in noodgevallen drukken de joden wél op die knoppen hoor.
aqua
Offline
white man’s burden
koendb
Offline
Ik heb me verder geïnformeerd
Ik heb me verder geïnformeerd en de lift gaat effectief vanaf vrijdag 17 tot zaterdag 17 u continu op en neer en stopt daarbij op alle  verdiepen. Ook de lichten van de gang blijven 24 u branden
Quimmo
Offline
AV

Maak er een agendapunt van voor de volgende algemene vergadering en laat stemmen dat dit afgeschaft wordt. Jammer voor de dame in kwestie, maar als iedereen elke religie tot in het extreme wil interpreteren, dan zit u binnenkort ook met aparte liften voor mannen en vrouwen.

Indien een meerderheid voor het behoud van deze instelling stemt, dan werkt helaas de democratie.

Lees ook onze 15 min inleiding tot mede-eigendom
____________________________________________
De gratis website voor elke mede-eigendom

SIEBE
Online
QUIMMO
Volldeig eens met Quimmo.
Zou zeker Unia niet inschakelen, daar gaat ge bot vangen.
chrisguillaume
Offline
Probleem Sabbat
Is dit vroeger op een AV goedgekeurd ? Lift continu in werking, licht trapzaal continu aan, en daar moeten dan timers geplaatst zijn, lijkt me onwaarschijnlijk, tenzij vroeger de joden in de meerderheid waren. Vermits die bewoner de enige joodse is, lijkt het mij op de volgende AV opgelost te zijn. Wel tijdig als agendapunt indienen.