schade aan lift verhalen op huurder

3 antwoorden [Laatste bericht]
EDVS
Offline

Beste, Hoewel het uitdrukkelijk verboden is ( staat in alg reglement ) gebruiken huurders toch de lift voor de verhuis. Bij één van de verhuizingen werd schade aangebracht. De eigenaar ( verhuurder) vraagt nu aan de syndicus om die kosten te proberen te verhalen op de huurder.
Vraag : is dit wel de taak van de syndicus. Ik zou persoonlijk de kosten verhalen op de VERhuurder en dat hij dan probeert die verder te recupereren.
Is mijn standpunt verdedigbaar ?

 

 

naicwill
Offline
Herhaling
naicwill
Offline
https://www.google.be/search?
Nog eens herhalen, het is volgens mij duidelijk
"

Ook uw probleem als verhuurder?

Dikwijls wel... De VME zal, indien er schade is, proberen om niet enkel de huurder maar ook u als verhuurder aan te spreken. Dat is immers veel eenvoudiger dan een huurder aanspreken.

Kunt u dat voorkomen? U zorgt er het best voor dat u kunt aantonen dat u uw huurder op de hoogte bracht van alle regels die er in het gebouw bestaan bij de start van de huur. Het is immers enkel als u hierin tekortschoot, dat de VME u mee kan laten opdraaien voor de schade die de huurder veroorzaakt heeft bij zijn verhuis.ลต


Lees volledig artikel op indikator
https://www.google.be/search?q=Uw+huurder+beschadigt+de+lift+bij+zijn+ve...
Quimmo
Offline
Huurder is moeilijk

Het is niet eenvoudig die kosten te recupereren van een huurder, zeker als deze al vertrokken is, misschien zelfs met onbekend adres. En is het bewezen wie welke schade veroorzaakt heeft?

Voor de toekomst best een goede afspraak maken in het huishoudelijk reglement, in die vorm dat de verhuurder gemotiveerd wordt om ook de nodige afspraken in het huurcontract op te nemen. Misschien een suggestie: http://www.quimmo.be/nl/blog/boete-forfaitaire-vergoeding-verhuisschade-...

Lees ook onze 15 min inleiding tot mede-eigendom
____________________________________________
De gratis website voor elke mede-eigendom