Toelating dakramen

5 antwoorden [Laatste bericht]
Gizmo
Offline


Hallo,

Ik ben eigenaar van het bovenste appartement in een gebouw met 3 appartementen.
(Recent gebouw van 2013) Ik heb boven mijn appartement nog een zolderruimte van 80m² en zou deze graag benutten met extra kamers. Hiervoor wil ik dan ook dakramen/Veluxen plaatsen. 
Nu is de andere eigenaar ( eigenaar 2 appartementen) van het gebouw niet akkoord om mij dakramen te laten plaatsen, omwille van het feit dat dakramen op lange termijn voor vochtigheidsproblemen in het gebouw zouden kunnen zorgen. 
Aangezien het dak van het gebouw onderdeel maakt van de gemeenschappelijke delen zit ik hier voorlopig vast. Welke oplossingen zijn hier mogelijk, om toch dakramen te kunnen plaatsen?

- Het dak volledig op mijn naam laten opnemen in de basisakte is te riskant, als er later meer kosten of problemen aan het dak voorkomen, draai ik op voor alle kosten.
- Kan ik in de basisakte laten opnemen, dat alle latere kosten, moeilijkheden en problemen naar aanleiding van de dakramen op mijn kosten zouden komen?

Zijn er andere oplossingen?

Alvast bedankt.
MVG

 

CLD22113
Offline
zolderruimte
is die zolderruimte beschreven als privatief bij uw appartement? 
ik weet van een soortgelijke situatie waar de eigenaar van het appartement de zolderruimte heeft omgebouwd tot extra kamer, maar waarna bleek dat de zolderruimte niet privatief was, maar tot de gemeenschappelijke delen behoorde,..., 

los van het al dan niet privatief zijn, is het plaatsen van extra ramen in mijn ogen enkel mmogelijk na akkoord van de algemene vergadering, en indien geplaatst door een erkende vakman, en eventueel ook met een schriftelijke goedkeuring van de architekt waarin deze laatste aangeeft dat de dakconstructie het installeren van velux ramen aankan.


 
Gizmo
Offline
antwoord zolderruimte
De zolderruimte is beschreven als privatief deel, maar het dak van het gebouw blijft een gemeenschappelijk deel.
Er is ook geen probleem omtrent het plaatsen door een vakman of akkoord van architect.
Het enigste probleem is het akkoord van de algemene vergadering, aangezien er enkel 2 eigenaars zijn ( mezelf en de andere persoon eigenaar van de 2 andere appartementen) is er geen syndicus of algemene vergadering. Enkel een bemiddeling tussen 2 personen van daar mijn vraag, wat kan ik doen tegen zijn weigering tegen dakramen?
AppartementZ
Offline
Er zijn dossiers gekend waar
Er zijn dossiers gekend waar via gemeentelijke en/of provinciale stedenbouwkundige goedkeuring(en) de VME "omzeild" word.

Juridisch deontologisch of niet? aan u te (ver)oordelen.
Piet6472
Offline
Gebruik zolderruimte
Wij hebben dezelfde vraag. De eigenaar van een appartement op de bovenverdieping heeft zonder toelating van de AV de zolderruimte boven zijn app, waarvan hij wel het exclusieve gebruiksrecht heeft,  in beslag genomen, een vaste trap naar deze zolder laten steken, dakramen aangebracht en vervolgens deze zolder ingericht als slaapkamer. Toen wij dit (toevallig) ontdekt hebben, hebben wij dit opgebracht bij de syndicus maar deze vindt dat er geen probleem is. Voor zover wij kunnen nagaan bestaat er geen enkel document of aangepast plan dat dit beschrijft of toelaat. Ook de bouwheer wast zijn handen in onschuld.
Piet
Baton
Offline
exclusief gebruiksrecht