verdeelsleutel aanrekening nutsvoorzieningen

2 antwoorden [Laatste bericht]
Erik Vanholder
Offline
Een syndicus neemt al meer dan twee opeenvolgende jaren de watertellers individueel per appartement op, en merkt niet op dat er één en zelfs meerdere meters niet draaien of nog op nul staan bij bewoonde appartementen. (defecte teller of teller zit nog verkeerd gemonteerd)
De kost van dit privatief waterverbruik is dus door de syndicus aangerekend op rekening van de kosten voor gemene delen, en is dus betaald geworden door alle mede-eigenaars.
Hoe trekt men deze vorige jaren recht, of moet dit aan de syndicus aangerekend worden?
Wat moet er gebeuren wanneer de syndicus door de eigenaars van het appartementen zelf hiervan al ingelicht werd?
 
Idem wanneer, in dat zelfde gebouw van 50 appartementen, de bouwheer nog jaren lang bezig geweest is nog appartementen af te werken en het gemeenschappelijke water gebruikt heeft en ook elektriciteit, lift, (+ onderhoudscontracten hierop) en andere kosten veroorzaakt heeft zoals kuisen van gemene delen, etc en niet bijdraagt aan de kosten van gemene delen. De promotor -bouwheer heeft voorzien in de basisakte dat hij niet moet tussenkomen.
Aan de syndicus is er gemeld geworden dat de bouwheer wel moet tussenkomen voor de niet verkochte kavels en zeker wanneer hij deze appartementen nog aan het afwerken is en het verbruik en andere kosten ten laste laat van de reeds in gebruik genomen appartementen.
Syndicus heeft hier schriftelijk op geantwoord dat hij de bouwpromotor – bouwheer niets heeft aangerekend en ook niets in de toekomst gaat aanrekenen aangezien dit voorzien is in de basisakte. Wat raadt u ons aan?
Quimmo
Offline
Dit klopt natuurlijk niet

Als de eigenaar van het kavel wat niet betaald heeft akkoord is met een rechtzetting (en dus bijbetaling aan de VME) denk ik dat dit de elegantste oplossing is. In het andere geval heeft de syndicus duidelijk een fout gemaakt en is hij zelfs nalatig geweest gezien het probleem hem gemeld is en hij niet gereageerd heeft. In dat geval zou ik hem aanspreken voor de kosten, maar uw mogelijkheden zijn beperkt gezien hij waarschijnlijk wel op elke AV kwijting heeft gekregen voor zijn beleid. Daarmee bemoeilijkt men een latere aansprakelijkheidsvordering. Als hij zijn been stijf houdt kunt u hem natuurlijk altijd nog aan de deur zetten, dit kan hem misschien ook bewegen tot een "commerciële geste" als uw VME groot genoeg is.

Wat de kosten van de bouwpromotor betreft, dit hoeft u niet te aanvaarden. Zie ook http://www.quimmo.be/nl/blog/bijdrage-door-bouwpromotor-in-lasten-voor-n...

Lees ook onze 15 min inleiding tot mede-eigendom
____________________________________________
De gratis website voor elke mede-eigendom

Roel De Cleermaecker
Offline
Ik sluit mij hierbij aan.
Ik sluit mij hierbij aan.

_____________________________________________
- Antwoord van een Quimmo.be partner
Roel DE CLEERMAECKER is advocaat, met specialisatie in mede-eigendom