Vervanging Parlofoon

3 antwoorden [Laatste bericht]
Jefke V
Offline
Onze parlofooninstallatie aan de gemeenschappelijke toegangsdeur is al meer dan 1 jaar defect. Deur staat los en open. Electrieker zegt kortsluiting. De verzekering is langs geweest maar omdat er niemand was op dit voor de bouw op te volgen is de expertise afgesloten als veroudering. Kantoorbediende in opdracht van de Syndicus zegt dat dit op de AV moet goedgekeurd worden. Er is een AV per briefwisseling geweest zonder behandeling van dit punt. In de gem. gang is een 18/regel van toepassing volgens de Basisacte. 4/18 app en 1/18 voor de winkels. Nieuwe wetgeving laat ook toe dat de gebruikers beslissen en betalen. Kan ik zelf opdrachtgeven om de parlofoon te laten maken? Ik heb de syndicus in gebreke en aansprakelijk gesteld. De belanghebbende mede-eigenaars zeggen dat herstelling nodig is.
nescio1
Offline
hier geldt:

B.W. Art. 577-8 § 4 3 °

 
nescio1
Offline
reilen en zeilen binnen VME
 
De firma’s, die dergelijke herstellingen uitvoeren binnen appartementsgebouwen, zijn meestal goed op de hoogte van de geplogenheden binnen VME’s.
 
Zij zullen dan ook enkel reageren op een bestelbon getekend door de syndicus.
 
Als andere oplossing zullen zij u voorstellen alle kosten ten uwen laste te nemen, aan u de kosten, later, al dan niet, te verhalen aan de betrokken mede-eigenaars (of de VME).
 
SIEBE
Offline
#2 nescio1
Laatste paragraaf : TS kan een document opstellen dat de eigenaars ( welke moeten betalen ) hem de toelating geven om de herstelling te laten uitvoeren en deze volgens hun aandelen zullen vergoeden aan hem na voorlegging factuur.