Voorlopige en definitieve oplevering

1 antwoord [Laatste bericht]
syndicimmo
Offline

Voor een nieuwbouwresidentie werden er verschillende opmerkingen genoteerd bij de voorlopige oplevering vorig jaar. Hiervan zijn de meeste opmerkingen door de bouwheer in orde gebracht behalve een probleem van waterinsijpeling in de gemeenschappelijke kelder. Hiervoor is er een lekdetectie firma ingeschakeld. Zij hebben echter de oorzaak niet kunnen vaststellen. Het waterprobleem is er dus nog altijd en de bouwheer weet verder ook niet hoe hij dit kan oplossen. Een jaar later dient de definitieve oplevering te gebeuren. Kan dit onder voorbehoud van het oplossen van dit waterprobleem en hoe dient dit correct te gebeuren.
 

Syndicimmo

Astrid Clabots
Offline
Oplevering appartementsgebouw
Geachte

Een voorbehoud kan gemaakt worden. Dan meldt u dat u dit zichtbaar gebrek NIET aanvaardt bij (op)levering...

Weet wel dat deze problematiek kan ressorteren onder de tienjarige aansprakelijkheid, en dat ik aanraad dat u zo snel mogelijk een expert, een gerechtsdeskundige dan wel eentje die in der minne wordt aangeduid om tegensprekelijke vaststellingen te doen, ter plaatse laat komen om vaststellingen te doen en de oorzaken en herstellingswijzen te beschrijven.

Wijzen zijn vaststellingen in de richting van een conceptie - of uitvoeringsfout, dagvaardt u dan tijdig (10 jaar..).

Ik zou dit ook meteen aanpakken en niet toelaten dat er eerst gedurende jaren nog een aantal lapmiddelen en - interventies worden aangeboden. Hoe goed bedoeld ook...

Er is nood aan duidelijkheid , en snel.

Astrid CLABOTS
CLABOTS