Water gemeenschappelijk/ waterstand nooit doorgegeven:

3 antwoorden [Laatste bericht]
Kamanie
Offline

Drie van de vier eigenaren, waaronder ik, wonen sinds 1 jaar in een appartementsgebouw. Het water  in ons gebouw is gemeenschappelijk en we hebben geen syndicus. 

 

Probleem:
Vorige week kwam iemand van Waterlink om de waterstand op te meten. Hij vertelde dat ze de afgelopen jaren nooit een waterstand hadden doorgekregen. Daarom maakt Waterlink elk jaar zelf een schatting.

  • Schatting waarde : 2091 m³ 
  • Werkelijke waarde: 3452 m³ 
 

We hebben nog geen eindfactuur gekregen maar Waterlink waarschuwde ons voor een dure eindfactuur. 4 euro/ m³ X 1361 = 5444 euro


Vraag: Kunnen we dit verhalen op de vorige eigenaars? 

 
Helsinki
Quintin47
Offline
#1
Tenzij jullie gebouw in de statuten heeft staan dat jullie niet vallen onder de wetgeving mede-eigendom, lijkt het me dat jullie als huidige eigenaars in fout zijn omdat er in dit geval verplicht een syndicus had moeten worden aangesteld. De syndicus had de verantwoordelijkheid om de meterstanden juist te verwerken en jullie hadden als eigenaars jaarlijks goedkeuring moeten geven voor de boekhouding. Mijn inziens kan je dit dan ook niet verhalen op de vorige mede-eigenaars, maar de enige die hier over kan beslissen lijkt me de vrederechter. Ik zou het in elk geval als oud eigenaar niet betalen moest men mij dit vragen.

 
nescio1
Offline
Wie zijn billen brandt, moet op de blaren zitten

B.W. Art. 577-2 § 3
hoort toegepast te worden op de huidige eigenaars.
 
nescio1
Offline
Ook: