Waterafrekening

3 antwoorden [Laatste bericht]
Jan.calleb
Offline
De aanrekening van het waterverbruik wordt bij ons in het gebouw door de syndicus verdeeld. Er is een centrale watermeter maar elk appartement heeft nog eens een individuele meter. Ieder jaar wordt het verbuik doorgegeven en de syndicus rekent dit dan per eigenaar aan via de eindafrekening. Nu was er sinds 2004 een probleem met de afrekening, de aanrekening gebeurde niet correct. Er werd enkel abonnementsgeld gefactureerd aan de syndicus. Nu werd deze fout in 2011 rechtgezet met als gevolg een toren hoge waterfactuur. Deze zal nu bij het einde van het boekjaar verdeeld worden onder de verschillende appartement herberekend naar het verbruik. Nu ben ik pas in 2006 eigenaar geworden van het appartement, kan het verbruik van 2004 tot 2006 mij aangerekend worden? 
Quimmo
Offline
Lijkt me een probleem van de syndicus

Ik zie niet in hoe men u dit zou kunnen aanrekenen voor de periode dat u geen eigenaar was. De wet zegt duidelijk dat de nieuwe eigenaar opdraait voor de kosten vanaf het moment dat hij gebruik maakt van het goed.

Wat de syndicus dan wel met de kosten moet doen, is een andere vraag. Dit zal hij moeten uitzoeken samen met de watermaatschappij.

Lees ook onze 15 min inleiding tot mede-eigendom
____________________________________________
De gratis website voor elke mede-eigendom

Jan.calleb
Offline
Bedankt
Bedankt voor de informatie. De factuur van de watermaatschappij werd verdeeld over de verschillende appartementen volgens het aantal /1000sten, dit wordt nu herberekend naar het effectief verbruik per eigenaar op het einde van het boekjaar. Het is echter zeer onduidelijk wie het verbruik van de vorige eigenaars moet betalen en het lijkt dat erop dat mss de huidige eigenaars dit zullen moeten betalen. Hier kan ik mee verder, bedankt!