watermeters appartementen in woningblok

1 antwoord [Laatste bericht]
bartm
Offline
Beste,

In ons woningblok is er 1 hoofdkraan voor het water in de kelder.
Van daaruit vertrekt er een leiding naar de individuele appartementen. 
In elke appartement is er binnen een afzonderlijke watermeter.

Nu hebben we een lek in het appartement op de 1e verdieping. De huurders en eigenaar zijn op vakantie. We kunnen hun waterleiding dus niet afsluiten aangezien hun afzonderlijke watermeter zich binnenin hun appartement bevindt.

Een mede-eigenaar zegt mij dat het wettelijk niet kan dat de individuele meters (en kraan) binnen in de appartementen zijn. Volgens hem moeten deze zich ook in de kelder bevinden, zodat deze ten aller tijden kan afgesloten in geval van een lek.

Klopt dit?

Met dank
Bart
syndicus
Kwongwahcenter
Offline
Watermeters

Beste Bartm,
Ik weet niet over hoeveel kavels in uw gebouw zijn maar ik zou u toch willen aanraden om over te stappen naar individuele meters van de watermaatschapij zodat elk app een meter heeft in de kelder en daar kan je die afsluiten, het heeft ook het voordeel dat ieder zijn water dient te betalen net zoals elektriek en gas.
Als er huurders wonen in het gebouw en die betalen hun deel niet aan de gemeenschap of eigenaar dan kom je goed in de problemen, en zeker als die eigenaar zijn deel niet wil betalen aan de VME omdat zijn huurders niet betalen.
Voor wat de lek betreft , is er geen afspraak of zo rond dit probleem? kijk eens na in uw basisakte want daar kan een regeling in staan voor zulke gevallen zodat je toch binnen zou kunnen om verdere schade te voorkomen. hou het in elk geval wettelijk zou ik zeggen. kan je niemand anders bereiken van Familie of zo voor toegang? als die bewoners nog b.v. een maand lang wegblijven kan je toch niet alle water laten doorsijpelen en grotere schade laten aanrichten.
wat verzekering betreft zal dit wel via de blokpolis gaan aangezien dit een gemeenschappelijke leiding gaat.
Andere forum lezers kunnen mij verbeteren indien ook ervaring met dit probleem.