wie mag onderhoudsfirma bellen?

3 antwoorden [Laatste bericht]
peterrombaut
Offline

Ik ben syndicus in een gebouw te Antwerpen. Overlaatst was er een defect aan de lift. dit was geen dringend defect alsook zat er ook niemand in vast. De lift gaat tot twee verdiepingen hoog. Toen heeft er een bewoner zelf het iniatief genomen om de hersteldienst te laten komen. Deze zijn ook gekomen en hebben de herstellingen uitgevoerd. Mag een bewoner zonder mijn medeweten de onderhoudsfirma bellen. Als dit niet is, kan ik dan de kosten verhalen op deze bewoner?

StudioA
Offline
Onderhoudsfirmas bellen kan
Onderhoudsfirmas bellen kan niet verboden worden en mag iedereen, het geven van werkbevelen die dan aanleiding tot een factuur geven is in principe enkel en alleen het exclusief voorrecht van de syndicus (binnen het heml toegemeten kader van de AV).

In de praktijk koppelt de onderhoudsfirma bij een binnenkomende telefoonoproep met verzoek tot interventie terug naar de syndicus die dit dan bevestigd of verbied.
naicwill
Offline
Misschien is het je eigen
Misschien is het je eigen fout ,omdat de mede eigenaars van
de syndicus geen duidelijke instructies hebben ontvangen
wat te doen bij storing of defect.
Deze mede eigenaar heeft gehandeld als een goede huisvader.,
indien dergelijk reglement onrbreekt.
http://kantoorvanwynsberghe.be/storing%20of%20defect.html 
Quimmo
Offline
Kosten verhalen?

Ik zie ook niet direct een reden om de kosten op de persoon in kwestie proberen te verhalen als de lift defect was en dus sowieso hersteld diende te worden. Maar in principe is dit een taak voor de syndicus.

Lees ook onze 15 min inleiding tot mede-eigendom
____________________________________________
De gratis website voor elke mede-eigendom