Zijn er een keuringsverslag elektriciteit en bijkomende veiligheidsmaatregelen nodig?

1 antwoord [Laatste bericht]
mamu
Offline
Ons appartementsgebouw met 52 mede-eigenaren heeft een ondergronds garagecomplex waarbij de verliching tot het gemeenschapsnet behoort. In de garageboxen is enkel een schakelaar aanwezig om het licht te laten branden.
Nu zijn er diverse mede-eigenaren die een aftakking van de schakelaar uitvoeren om de poort te automatiseren. Anderen laten een bijkomende leiding leggen tot aan de eigen teller  om bijkomende stopcontacten te plaatsen. Dit laatste is dan vooral met als doel om frigo's, diepvriezers en andere oplaadtoestellen te laten werken en/of gebruik te maken van een stofzuiger.
Wat betreft die bijkomende leidingen stellen we ons de vraag indien hier een nieuw of bijkomend keuringsverslag voor de elektriciteit dient aan gekoppeld te worden?
Dienen er ook geen bijkomende veiligheidsmaatregelen in het kader van de brandpreventie genomen te worden, rekening houdend met de aanwezigheid van toestellen in de garageboxen die permanent in werking zijn? Het gebouw dateert van 2008.
 

Mamu

nescio1
Offline
blokpolis?

Anderen laten een bijkomende leiding leggen tot aan de eigen teller om bijkomende stopcontacten te plaatsen.”
 
Dit kan aanzien worden als behorend tot hun appartement en zij staan dan ook in voor de (her)keuring.
 
Waar er GEEN aftakking is naar de eigen meter wordt het moeilijker.
 
Vraag een electricien of hij u een oplossing aan de hand kan doen.
 
Wij denken b.v. aan het opstellen van de lichtschakelaar met verklikkerlampje (en timer) buiten de garage, moeilijkheid blijft natuurlijk dit geheel ”inbraakvrij” te houden.
 
Een anayse blokpolis en gesprek met de verzekeraar en brandweer lijken aangewezen.