Ontluchten van de centrale verwarming

5 antwoorden [Laatste bericht]
Lowie
Offline
In ons gebouw van 6 appartementenh is er 1 stookketel. Wanneer de verwarming jaarlijks terug wordt opgezet dient de cv ook ontlucht te worden. Er wonen drie eigenaars en de drie andere appartementen worden verhuurd.Tlkenjare is het bij het ontluchten een doffe ellende. De bewoners worden er tijdig van verwittigd wanneer er door iedereen zal moeten ontlucht worden (de ketel wordt dan afgezet zodat iedereen de kans krijgt om te ontluchten). De eigenaars-bewonetrs doen dat steeds stipt, maar de huurders.... Zij trekken zich hier niets van aan, en ontluchten gewoon niet. Indien ik hen daar op wijs, krijg ik als antwoord : een syndicus heeft aan mij als huurder niets te zeggen.
Mijn vraag : wie is verantwoordelijk voor het ontluchten? Is het de huurder die dat dient te doen? Is het de eigenaar-verhuurder dewelke de nodige stappen dient te zetten. Deze eigenaars-verhuurders blijven gewoon op hunluie krent zitten en doen nooit iest...
  
SIEBE
Offline
verwarming
Het onderhoud van de verwarming, controle en ontluchting zijn voor rekening van de huurder.
Lowie
Offline
Dank je wel Siebe. Maar wat
Dank je wel Siebe. Maar wat als ze er zich niets van aantrekken? Heeft de syndicus recht van spreken tegen de huurders?
SIEBE
Offline
huurder-verhuurder
De verhuurder/eigenaar moet zijn huurder op zijn plichten duiden. Jullie kunnen de betrokken eigenaar aanschrijven om zijn huurder aan te manen om zijn appartement te beheren als een goede huisvader. Huurder is ook verplicht de reglementen na te leven.
Dus druk op de eigenaar.
Quimmo
Offline
Geen drukkingsmiddelen

Maar, zoals altijd, je kan wel druk zetten maar je hebt eigenlijk geen drukkingsmiddelen.

Het zou natuurlijk helpen het debiet van radiatorwater naar hun appartement eens wat te verminderen (als dat kon) en als ze klagen dat het te koud is, zeggen dat de verwarming ontlucht had moeten worden. Dat zou meer effect hebben en er waarschijnlijk ook voor zorgen dat ze volgend jaar direct paraat zijn. Misschien niet direct het soort antwoord wat je hier verwacht, maar ik weet uit ervaring dat je in sommige situaties met de reglementen in de hand toch gewoon niets gedaan krijgt.

Lees ook onze 15 min inleiding tot mede-eigendom
____________________________________________
De gratis website voor elke mede-eigendom

Lowie
Offline
Bedankt mensen, Ikben wel wat
Bedankt mensen,
Ikben wel wat verbaasd van het antwoord van Quimmo, doch kan het volledig begrijpen en bijtreden. Het kan inderdaad toch niet dat 1 of 2 bewoners de anderen "gijzelen". Ik kan dit nu zo op de volgende A.V. voorleggen aan de mede-eigenaars.
Super !!!