Parkeerproblemen op onze private koer

7 antwoorden [Laatste bericht]
Lowie
Offline

Te pas en te onpas zijn er vreemden dewelke hun auto parkeren op onze private koer. Zo erg zelfs dat we er geregeld uitgescholden worden door wildperkeerder.
Naar het schijnt zou de politie niet langs komen bij gebeurlijk foutparkeren op onze peivate grond. Volstaat het om een bord PRIVAAT aan de ingang te zetten? Kunnen  wij wettelijk nog iets anders doen? Wanneer is de politie verplicht om langs te komen. Wij zijn deze toestand beu... 

naicwill
Offline
EEN VOERTUIG VAN UW EIGENDOM
Kurt
Offline
Wij hebben gelijkaardige

Wij hebben gelijkaardige problemen gehad met wildparkeerders op privé terrein.

Ik heb verschillende keren politie opgebeld om de inbreuken te laten vaststellen, maar zij konden mij niet helpen omdat de auto's op privaat domein stonden. De politie is niet bevoegd om auto's weg te slepen of wielklemmen aan te brengen op auto's op privaat domein.

Zelf mag u trouwens ook geen wielklemmen aanbrengen, of de wildparkeerders blokkeren (bv door uw auto ervoor te zetten). In dat geval zal de politie uiteindelijk bij u aanbellen met de vraag om de wielklem te verwijderen of de doorgang vrij te maken.

U mag wel de auto's (op uw domein) laten wegslepen op eigen initiatief. In dat geval moet u de sleepkosten betalen, en dient u deze sleepkosten nadien proberen te verhalen op de eigenaar van de wagen via de vrederechter.

Kortom, de politie kan enkel iets betekenen als de wildparkeerders op publiek domein staan, bv wanneer ze de toegang tot uw oprit blokkeren op de openbare weg.

Wij hebben het opgelost door een rood/witte ketting te hangen met een wegsleepbordje eraan. Op die manier kunnen we de toegang tot de parking afsluiten en is de overlast van foutparkeerders zo goed als verdwenen. Een andere mogelijkheid zou zijn om opklapbare hekjes te installeren die iedere bewoner individueel kan gebruiken voor zijn parkeerplaats/garage. Beide oplossingen dienen wel goedgekeurd te worden door de andere eigenaars, dus kan niet zomaar op individuele basis uitgevoerd worden.

Het lijkt mij beter om met eenvoudige ingrepen te proberen de overlast te verminderen en wildparkeerders af te schrikken. Bijvoorbeeld door wegsleepbordjes te plaatsen. Het is niet omdat de bordjes er staan dat u ook verplicht bent om er naar te handelen. Wij hebben nog nooit een auto laten wegslepen, en zijn dat ook niet van plan omdat het recuperen van de kosten te omslachtig is. Maar het werkt duidelijk wel als afschrikmiddel voor chauffeurs die hun auto daar willen parkeren, aangezien ze nu elders een parkeerplaats zoeken. Dergelijke bordjes kan u bij Brico vinden rond de 4-5 euro dacht ik. Dus dat zou alvast een goedkope eerste stap kunnen zijn om de overlast te bestrijden. Eventueel voorziet u ook de nummerplaat van de wagens die er wel mogen staan om te voorkomen dat mensen foute conclusies trekken als uw auto er staat.

Quimmo
Offline
Klacht neerleggen

Blijkbaar kan de politie wel iets doen op privé terrein op basis van een klacht, zie http://www.lokalepolitie.be/5412/informatie-over-verkeer/283-voertuigen-...

Lees ook onze 15 min inleiding tot mede-eigendom
____________________________________________
De gratis website voor elke mede-eigendom

Kurt
Offline
Hmm, dit werd mij nooit

Hmm, dit werd mij nooit verteld. Wellicht te veel administratie met weinig resultaat dan.

Zoals in de uitleg ook staat, geeft zo'n klacht niet direct resultaat, en moet de eigenaar of gemachtigde nog altijd zelf op eigen initiatief overgaan tot eventuele takeling en de kosten hiervan zelf zien te recupereren.


Dus al bij al denk ik nog steeds dat het beter is om met eenvoudige ingrepen de hinder proberen te voorkomen, alvorens omslachtige procedures te starten.

naicwill
Offline
Kurt, misschien eerst eens de
Kurt,
misschien eerst eens de post lezen vna andere,
ik herhaal mijn bovenstaande links

EEN VOERTUIG VAN UW EIGENDOM LATEN WEGTAKELEN OP GROND VAN HET VELDWETBOEK

http://www.quimmo.be/nl/forum/juridisch/parking
 
naicwill
Offline
Kurt, misschien eerst eens de
Kurt,
misschien eerst eens de post lezen  die reeds
geantwoord is:
ik herhaal mijn bovenstaande links

EEN VOERTUIG VAN UW EIGENDOM LATEN WEGTAKELEN OP GROND VAN HET VELDWETBOEK

http://www.quimmo.be/nl/forum/juridisch/parking
 
Kurt
Offline
Excuses, ik had de links niet
Excuses, ik had de links niet aangeklikt.
Bij ons hangt geen vermelding naar het veldwetboek, dus wellicht om die reden dat de politie zich onbevoegd verklaarde. Maar zoals reeds aangegeven hebben we de overlast verholpen door eenvoudige en goedkope aanpassingen. Ik hou de uitleg over het wegslepen en klacht indienen wel in het achterhoofd, mocht de situatie toch terug verslechteren bij ons.

Bedank voor de toelichtingen. Voor mij dus ook nuttige info.