Schade veroorzaakt door mede-eigenaar, huurder en niet gedomicileerde

1 antwoord [Laatste bericht]
John Doe
Offline
Mede-eigenaar liet werken aan de parlefoon in haar appartement (zelf of door onkundig persoon), met als gevolg dat de gemeenschappelijke voordeur met het drukken op een willekeurige de gemeenschappelijke voordeur zich ontsluit, zij bewaart het stilzwijgen inzake.

Syndicus stuurt een elektricien voor de parlefonie, deze zegt dat het probleem met de gemeenschappelijke voordeur, een kortsluiting is die veroorzaakt werd op het derde verdiep, koppelt dit verdiep af.

Appartement van het derde verdiep word verhuurt, de huurster klaagt dat de parlefonie niet werkt. Na lang talmen werd de parlefonie volledig vernieuwd. Volgens de basisakte is de VME verantwoordelijk voor schade aangericht door een mede-eigenaar. Gezien deze mede-eigenaar niet aan haar proefstuk toe is, vind ik dat deze haar verantwoordelijkheid mag nemen.

Derde verdiep, ruzie in de nacht van 31/12/2020 op 01/01/2021, 03.00 uur. Optreden van 6 agenten, een hoop nachtlawaai, bleek dat het niet gedomicileerde vriendje van de huurtster werd buitengezet en deze de voordeur op het derde verdiep had ingetrapt, vervolgens met een nep pistool aan het zwaaien heeft geweest. Volgende dag wijst een bewoner van het tweede verdiep mij op aangerichte schade op de gemeenschappelijke hal.

Is of kan deze mede-eigenaar verantwoordelijk gesteld worden voor zowel de schade door haar en de niet gedomicileerde persoon die inwoonde op haar appartement verantwoordelijk gesteld worden.

Ook het onnodig ter plaatse laten komen van een technieker omdat de gemeenschappijke garagepoort niet zou werken, terwijl deze het wel deed. De VME een door de huurder, via het verhuurkantoor, gegenereerde factuur gepresenteert krijgt??

Ik vind het niet normaal dat kosten hieruit voortvloeiend door de syndicus aan de VME doorgerekend word.
 
SIEBE
Online
kosten
Volgens mijn mening moet de syndicus al deze kosten langs de VME aanrekenen op de privatieve rekening van betrokken mede eigenaar. Deze kan die kosten recuperen ( trachten ) van de huurder.

Zie TOPIC    SCHADE VEROORZAAKT DOOR EEN HUURDER    op dit forum   datum 17.02.2021
Zeer nauwkeurig en deskundig uitgelegd en weergegeven door forumlid BATON.

Vul bovenaan  rechts in bij zoeken : schade veroorzaakt door een huurder