Sigaretten rook hinder

5 antwoorden [Laatste bericht]
Cheng
Offline
Hallo,
In onze gemeenschap van 7 app. heeft één buur de volgende problemen: de app. zijn nu 11 jaar oud en onlangs zijn er nieuwe buren, verstokte kettingrokers, op het gelijkvloers.Er was onmiddelijk geurhinder in de algemene delen, wij heben hun daarover aangesproken en dit heeft min of meer het gewenste resultaat gekregen. Echter, hun bovenburen klagen dat de sigaretten rook via hun badkamer, soms via de berging naar binnen komt. Ook enkel bij hun is dit zo. Daar dit aanhoud is mijn vraag: bestaat er zoiets als een officiele firma met geur detector en wie draait hier voor de eventuele kosten op? Wij denken dat de afvoerkanalen ergens niet in orde zijn.
SIEBE
Offline
ROKEN
Volgens mij is roken in privatieve delen niet te verbieden. In de gemeenschappelijke delen kan de AV van de VME wel een verbod opleggen.
Deze hinder is moeilijk te voorkomen.

Bij ons gaan de rokers op hun terras roken ( want zij willen bij hun binnen geen rookhinder ) maar belasten dan de boven buren met hun rook. Plezant als uw deuren en vensters openstaan ( zeker in de zomer ) nu met het best ventileren voor de corona.
Geen wet die het verbied.

Liever u met mijn stank dan ikzelf is het motto.
Cheng
Offline
Ja, er is inderaad niks aan
Ja, er is inderaad niks aan te doen, op het terras boven hun is er (als ze buiten roken) eveneens last van de stank..hopen dat ze zo snel mogelijk vertrekken.

 
SIEBE
Offline
ROKEN IN HUURWOONST
't appartement
Offline
ventilatiesysteem
Met een goedwerkend ventilatiesysteem zou dit niet mogen.
Aangezien reeds 11 jaar oud: is het ventilatiesysteem periodiek onderhouden en is het niet defect?
Cheng
Offline
geurhinder
Vandaag de bouwheer laten komen, die kroop op het dak en ondanks alle voorzorgsmaatregelen zaten er toch twee nesten van vogels die de optimale ventilatie verhinderden. Een ervaring rijker gaan we nu elk najaar dit laten controleren. Uiteraard hopen wij dat hiermee ook de rookhinder van de buren verleden tijd is