Veiligheidscamera - respecteren RIO

2 antwoorden [Laatste bericht]
John Doe
Offline
Mede-eigenaar hangt camera op zijn verdiep op de gemeenschappelijke hal.

Hierover werd géén kennisgeving gegeven, noch heeft deze dit voorgelegd op een AV, ook een waarschuwing dat er gefilmd word werd niet uitgehangen op de inkomhal.

De poging tot inbraak, destijds bij mij op het gelijkvloers werd weggelachen, men is héél slordig met het afsluiten van gemeenschappelijke toegangen (hal - garage) en ondanks voortdurende duiding hierop blijven sommigen volharden (gisteren s'morgens en s'avonds garagezone wagenwijd open gelaten en niemand te bespeuren).

Ik heb verleden jaar een techno preventief onderzoek laten plaatsvinden: Inkomdeur kon met het drukken op een willekeurige bel geopend worden (Mede-eigenaar heeft in het appt. aan de parlefonie geklooit en kortsluiting veroorzaakt, verzwijgt dit, parlefonie is ondertussen vernieuwd), Codeklavier garagezone is vuil (men kan duidelijk zien welke 4 cijfers gebruikt worden), kelderrooster was los (heb ik onder handen genomen), Gemeenschappelijke inkomdeur word/werd gemakkelijkshalve van het slot gezet om zonder sleutel binnen te kunnen, doch vergeet men dit weer in te schakelen. 

En er zijn hier nog wat meer onregelmatigheden vast te stellen.... Men doet waar men zin in heeft.

1 mede-eigenaar laat bezoekers voor haar garage parkeren, zelfs de doorrij blokkeren, waterverdeling word verstoord door foutieve opgave aantal bewoners (maw. niet gedomicilieerden), claimt van niets te weten (doch de namen op de deurbel van het verhuurde verdiep kan men niet naast kijken). Over de beschadigingen en overlast aangericht/veroorzaakt door de huurder is mevrouw niet aanspreekbaar.

Kortom, mijn vraag, wat als een door de syndicus afgeleverd RIO niet gerespecteerd word?
Baton
Offline
inderdaad een oud zeer.....

Kortom, mijn vraag, wat als een door de syndicus afgeleverd RIO niet gerespecteerd word?

Inderdaad een oud zeer.


https://blog.smartsyndic.be/qa/plichten-van-een-syndicus/
http://quimmo.be/nl/blog/syndicus-reglement-inwendige-orde-naleven-0033
 
John Doe
Offline
Bedankt
Bedankt voor de link Baton :)

Een van die vermelde zaken in dat artikel, "bewarende maatregelen" zegt mij al, waarom de syndicus inzake mijn vochtprobleem probeert te vermijden dat ik zelf richting Vredegerecht zou gaan.

Heeft tot op heden nog niets aan de vochtproblemen gedaan in mijn appartement, dit te wijten aan verwaarlozing va het gebouw. En kan hem ergens ook wel begrijpen inzake, de mede eigenaars zijn vermoedelijk niet kapitaalkrachtig of hebben andere prioriteiten, zij het dan in de vorm van luxe. Mijn gezondheidsproblemen, die zijn verwaarloosbaar.

Ik heb de syndicus na de AV van 06/05/2021 duidelijk gemaakt, nadat sommige mede-eigenaars weer zaken trachten uit te stellen (dringende en kostelijke herstellingen), ik onverbiddelijk richting Vredegerecht zal gaan indien zij nog niets besloten hebben ein juni, vochtproblemen en de verwaarloosde terrassen, ik een vordering zal instellen.

De syndicus ziet dit niet zo zitten en zal er alles aan doen zelf het heft in handen te houden, ik zelf vind niet dat ik als onderdeel van de VME en persona non grata omdat ik deze toestanden aanklaag, mee moet opdraaien voor eventuele gerechtskosten, kosten van experts andere, omdat 2 van de 4 mede-eigenaars niet willen inzien dat ze niet goed bezig zijn.

Ik ben eens benieuwd..... welke richting dit uit gaat gaan, syndicus heeft ook al aangegeven weinig te kunnen doen aan de problemen qua gedrag van de bewoners.